Bdp Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Bdp Genel Başkanı Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Elbistan E Tipi Cezaevi'nde açlık grevini sürdüren bir grup mahkumla görüştü.
Aydoğan, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkumların 43 gündür açlık grevinde olduğunu belirtti. Açlık grevindeki mahkumların durumlarını merak ettikleri için ilçeye geldiklerini ifade eden Aydoğan, "Tabi ki bu nokta ciddi bir noktadır. Herkesin dikkate alması gereken bir noktadır. Demokrasinin olduğu bir ülkede, demokrasiyle idare edilen bir ülkede 10 bine yakın siyasi tutsak çözüm için, barış için açlık grevine gidiyorsa bunun artık hükümet tarafından görülmesi gerekiyor, duyulması gerekiyor, anlaşılması gerekiyor" dedi.
Kürt sorununun eninde sonunda çözüleceğini ifade eden Aydoğan, şöyle konuştu:
"3 ay önce 3 ay sonra fark etmez ama mutlaka çözülecek. Çözülmemesi durumunda hakikaten esas tehlike Türkiye'de o zaman başlayacak. Biz diyoruz ki vakit çok geç olmadan cezaevlerinden bir ölüm olayı çıkmadan taleplerin makul ölçülerde karşılanarak bu grevin tutsaklar açısından bitirilmesi gerekiyor. Ama top yine tabi ki hükümette."
Aydoğan, açlık grevini sürdüren 50 mahkumun bazı sağlık problemlerinin olduğunu kaydetti.
Editör: Haber Merkezi