Ceyhan Nehri’ne düşen yaralı doğan, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 
Uçtuğu sırada Ceyhan Nehri’ne düşen bir doğan, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bisikleti ile evine giden bir vatandaş tarafından fark edildi. Vatandaşın çabası, yosun tabakasına düşen kuşu sudan çıkarmaya yetmedi.
Bu arada vatandaşlar, yaklaşık 1,5 metre derinliğindeki su üzerinde bulunan pet su şişesine tutunarak bekleyen kuşun kurtarılması için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Elbistan Kısım Amirliği ekiplerine haber verdi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, itfaiye merdiveni ve kurtarma aparatı ile kıyıdan 6 metre açıkta bekleyen kuşa ulaşmaya çalışsa da, hayvanın sürekli yer değiştirmesi nedeniyle ilk girişimlerinde başarılı olmadı.
İtfaiye ekipleri, son çare olarak dalgıç kıyafeti ile suya girmeyi düşünürken, ağ atma fikri ön plana çıktı. İpe bağlanan ağ yardımıyla kuşu sudan çıkarmak için yaklaşık yarım saat uğraşan itfaiye ekiplerine vatandaşlar da yardım etti. Sonunda ağa yakalanan yaralı kuş, sudan çıkarıldı.
İhbarı aldıktan sonra 2 ayrı ekiple birlikte bölgeye geldiklerini belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan Kısım Amirliği görevlisi Mehmet Uçar, bitkin haldeki doğanı sağ salim kurtarmayı başardıklarını söyledi. Kurtarma esnasında azami dikkat gösterdiklerini ifade eden Uçar, “Arkadaşlarımızla uzun uğraş sonunda kuşu sudan çıkardık. Büyük ihtimal hastalanmış. Uçamayınca da suya düşmüş” dedi.
İlk olarak itfaiye amirliğine götürülen yaralı doğan, buradan da Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi. Elbistan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği Müdür Vekili Ahmet Yanar, kuşun gerekli tedavisinin yapılmasının ardından doğaya salınacağını söyledi.
(MRT-FD-SO-Y)

Editör: Haber Merkezi