Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürlüğü tarafından inşaat halindeki binalara yönelik denetimler yapıldı.
Yapı Denetim Şube Müdürü Hasan Salman ile birlikte denetimlere katılan mimar, inşaat ve makine mühendisleri, inşaatların denetimlerini üstlenen yapı denetim şirketlerinin denetim faaliyetlerini tam ve usulüne uygun olarak yapıp yapmadıklarını kontrol ediyorlar.
Şube Müdürü Hasan Salman, 4708 sayılı yasa gereğince denetimleri sürdürdüklerini ifade ederek, "Kahramanmaraş genelinde inşaatları denetleyen 19 firma bulunuyor. Bizim görevimiz, yapı denetim şirketlerinin görevlerini tam olarak yerine getirip getirmediklerini kontrol etmek. Yapı denetim şirketleri, inşaat halindeki binaları tam ve kanunlara uygun olarak denetliyor mu, yoksa denetim konusunda eksik ve kusurları var mı, bizler bunu kontrol ediyoruz. Yaptığımız kontrollerde herhangi bir aykırılık tespit edersek, ilgili firmayı uyarıyor, gerekli yaptırımları yerine getiriyoruz. Denetimlerde aynı zamanda yapı malzemelerini de gözden geçiriyoruz. Bu aylarda inşaat mevsimi hız kazandığı için bizde denetimlerimizi artırıyoruz. Tüm inşaatlara gidip kontrol etmemiz mümkün olmadığı için, rastgele inşaatlar seçerek, denetimlerde bulunuyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi