Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğü yetkilileri, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nde incelemelerde bulundular.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Hasan Toprak, Çevre Denetimi Şube Müdürü Zekeriya Küçükönder ve Çevre Yönetimi Teknikeri İsmail Korkmaz’dan oluşan heyet, Afşin-Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürü Faik Sağlam’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
 
Santralden meydana gelen kirlilik oranları ve diğer konularda incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, çevre konusunda tüm ayrıntıları gözden geçirdiler.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi Şube Müdürü Hasan Toprak, yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
 
Sürekli olarak termik santrallerde ve diğer işletmelerde iç termin planı alınır ve bu çerçevede işlerin yapılıp yapılmadığı noktasında da takibini yapıyoruz. A termik santralimiz eski bir santral dolayısıyla burada yapılacak birçok iş var. İç termin planlarımız doğrultusunda ne yapılıp ne yapılmadığı noktasında denetimlerimiz devam ediyor. Sahayı gezerek ne olup bittiğini göreceğiz, ardından detaylı çalışmalarımızı tamamladıktan sonra nereye ulaşıldı ve ne kadar ulaşıldı bunları görmüş olacağız. Şuanda A santralimiz düşük verimle çalışmakta, kömür kalitesinden dolayı. Şuandaki kirlilik eski kirlilik yoğunluğundan daha az. Yani daha önce dört ünitenin tam yük çalışıyorken meydana getirdiği kirletme oranından daha az. Ancak bu çevreyi kirletmiyor demek değil. Bununla alakalı gerekli çalışmalarımızı yapacağız.”

Editör: Haber Merkezi