Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince dağıtılacak ceviz fidanı için başvurular devam ediyor.

Ceviz fidanı desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 25 Ekim Çarşamba gününe kadar Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor.

Afşin’de tarımsal üretimi geliştirme ve çiftçi gelirlerine katkı sağlamak amacıyla sertifikalı ceviz fidanı dağıtılacağını ve başvuruların devam ettiğini belirten Afşin ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “Müdürlüğümüzce 2014 yılından önce İl Özel İdaresi Bütçesiyle fidan ve tohum dağıtımı yapılmıştı.

İl Özel İdaresinin Büyükşehir yasasıyla kapanan bu uygulama Büyükşehir Belediyemizce devam ettirilmektedir. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyemiz ilçemiz iklim koşullarını da göz önünde bulundurarak ceviz fidanı alımı yapacak ve çiftçilerimize %40 katkı payıyla dağıtacaktır. Yani ortalama 20 liralık ceviz fidanının 12 lirasını Büyükşehir Belediyemiz 8 lirasını çiftçimiz karşılayacaktır. Ayrıca gelen fidanlar sertifikalı olacağı için en az 5 dekar diken üreticilerimize müdürlüğümüzce evraklarını tamamlaması koşuluyla sertifikalı fidan kullanım desteği verilecektir.” dedi.

Konuyla ilgili olarak Çiftçilerin veya müracaat etmek isteyen vatandaşların ilçe Müdürlüğünün 511 4970 numaralı telefonundan Ziraat Mühendisi Ömer Fıstık ile irtibata geçebilirler.



 

Editör: Haber Merkezi