Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve işadamı Medet Ünlü'nün cenazesi, Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesindeki baba evinde toprağa verildi.

Ünlü'nün cenazesi, dün ikindi namazına müteakip Ankara Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesindeki babaevine getirildi. Ünlü'nün ailesi ve yakınları, Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti bayrağına sarılı tabutun başında dua ederek, taziyeleri kabul etti.

Yakınları Medet Ünlü'nün eşi Leyla Ünlü'yü "Ağlama, sen şehit eşisin" diyerek teselli etti. Ünlü'nün oğlu Mansur ile kızları Zalina ve Belida'nın sık sık dua ettiği görüldü.

Ünlü'nün cenazesi, Çardak beldesindeki Çamlı Camisi'nde kılınan namazın ardından, omuzlarda ve tekbirler eşliğinde belde mezarlığına götürüldü. Cenaze, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, Medet Ünlü'nün ailesi ve yakınları ile Çerkez Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Kenan Kaplan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Çardak Belediye Başkanı Ali Kutlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Medet Ünlü, dün Ankara'daki iş yerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Editör: Haber Merkezi