Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği'nin "Bir Gün Değil, Her Gün Çanakkale" projesi kapsamında düzenlenen sergi Afşin Belediyesi Düğün Salonunda ziyarete açıldı.

Sergiyi ziyaret eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Çanakkale Savaşları Gezici Sergisinde öğrencilerin Çanakkale Savaşının anılarıyla buluşturulduğunu söyledi.

Öğrenciler için faydalı bir etkinlik olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Okulların açılması ve pandemi koşullarının rahatlamasıyla birlikte Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi ilçemizde ikinci kez geldi. Bu sergide öğrencilerimize Çanakkale Savaşında neler yaşandığını, hangi koşullar altında o destanın nasıl altında yazıldığı görevlilerimizce anlatılıyor. Ecdadımızın yaptığı fedakarlıkları görüyor ve derslerde anlatılan konuları görsellerini birebir görüyorlar. Anlatılanlar karşısında öğrencilerimizin etkilendiklerini birebir gördüm. Tarih bilincinin oluşmasında ve gelecek nesillerin yetişmesinde küçük de olsa bir katkı sağlayabildiysek ne mutlu bizlere. İlçemize ikinci defa gelen Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çanakkale Savaşları Gezici Sergisi Müdürü Ali Murat Kalegil ise “Çanakkale Savaşları 100. Yıl Derneği olarak Bir Gün Değil, Her Gün Çanakkale projesi yıllardır ülkemizin çeşitli il ve ilçelerini ziyaret ediyoruz. 12 Ekim 2021 Salı gününe kadar Afşin’deki öğrencilerimize Çanakkale ruhunu canlandırarak aktarmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından öğrenciler sergiyi gezdi.

Editör: Haber Merkezi