Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Elbistan’daki kutlamaları çerçevesinde Çarşı Atik Camisi avlusunda tören düzenlendi.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta gecikmeli olarak kutlanacak. Bu çerçevede Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılış programı Çarşı Atik Cami’inde düzenlendi. Törene Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İlçe Müftü Mevkili Nurullah Bozkurt, imam-hatipler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesine İlçe Müftü Vekili Nurullah Bozkurt, Çarşı Atik Camii İmam Hatibi Ömer Hurman ve TKİ Site Camii İmam Hatibi Eyyup Bozkurt, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’u makamında ziyaret ederek kutlama programları hakkında bilgiler aktardı. Kaymakam Akkoyun, İlçe Müftü Vekili Nurullah Bozkurt’un nezdinde tüm din görevlilerinin haftasını kutladı. Kaymakam Akkoyun, camilerin de İslam alemi için önemine işaret ederek, “Din görevlilerimiz çok meşakkatli ve ağır sorumlulukları olan bir vazifeyi yerine getiriyorlar. Kendilerine başarılar diliyor ve haftalarını kutluyorum” dedi.

Çarşı Atik Cami’indeki açılış programı ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ulu Camii İmam Hatibi Cuma Kutoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelerek günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlçe Müftü Vekili Nurullah Bozkurt, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl ki ana temasının Cami ve Gençlik olarak belirlendiğini söyledi.

Hafta kapsamındaki programlarda ‘Geç Kalma Genç Gel’ sloganının da kullanılacağını kaydeden Bozkurt, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir ana tema belirliyor. Bu yılki ana temamız ‘Cami ve Gençlik’ olarak belirlendi. Bu hafta çerçevesindeki organizelerde cami konusuyla beraber gençlik konusu da işlenecek. Yine bu ana tema etrafında bir slogan belirlendi. Bu yılki programlarda ‘Geç Kalma Genç Gel’ sloganı kullanılacak” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında camilerin önemine işaret eden İlçe Müftü Vekili Nurullah Bozkurt, “İlk insan ve ilk peygamber Hz. Adem’den bu yana camiler, aynı Allah’a inanan, aynı peygambere tabii olan, aynı kıbleye yönelen insanların bir araya geldiği, toplandığı, omuz omuza verdiği ulvi mekanlar olmuşlardır. Bizler de bugün bu camilerin hizmet erleri olan din görevlileri olarak günde 5 vakit vatandaşımıza din hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Cuma günleri vaazlarımızda, hutbelerimizde, sohbetlerimizde birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, dayanışmadan, yardımlaşmadan, iyiliklerden, güzel hasletlerden bahsediyor; insanımızı, halkımızı bu güzel hasletlere çağırıyoruz. Ömrümüz yettiğince de İlçe Müftülüğü olarak 210 personelimizle bütün camilerimizden bahsettiğim bu güzellikleri aktarmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Bozkurt’un ardından mikrofona davet edilen Battalgazi Camii İmam Hatibi Mustafa Selçuk ise, Din Gönüllüsü isimli bir konuşma yaptı. Din görevlilerini mihrap gönüllüsü olarak tanımlayan Selçuk, “Din değil dinin adamıyız. Bizler gönül erleriyiz, mihrap gönüllüsüyüz. Allah’ın kitabını örnek alıp, öğreten, öğrenen, yaşayan ve yaşatmaya çalışanlarız. Hakkı ve hakikati anlatmak, insanlarımızı hayra ve iyiliğe çağırmak için çalışıyoruz. İslam’ın mührü olan camilerde benin gittiği bizin geldiği yerlerde iyilik ve güzellik için çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından ilahiler seslendirildi. Programın son bölümünde cami imam hatibi olarak 30 yılını dolduranlara plaket takdim edildi. Tören, TKİ Camii İmam Hatibi Eyyup Bozkurt’un yaptırdığı dua ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi