Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Avcılar Camii'nde gençlere ve çocuklara cami sevgisini kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlenen “Cami Buluşmaları” projesi çerçevesinde “Günün Beş Vakit Camide Buluşalım” sloganıyla gençler camide bir araya geldi.

Avcılar Mahallesi Avcılar Camii İmam Hatibi Behçet Okumuş, ‘Cami-gençlik’ projesine katılım her geçen gün arttığını ifade ederek, “5 çocukla başlanılan projeye şu an köyde bulunan çocukların tamamı katılıyor. Çocuklar namaz sonrası Cami imam Hatibi eşliğinde sportif faaliyetlere katılıyorlar” dedi.

Çocuklara Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, ezan, kamet gibi dini değerlerin öğretildiğini kaydeden Okumuş, “Camileri sosyal hayatın kalbinin attığı merkezler haline dönüştürmek, cami hizmetlerini daha aktif ve verimli hale getirmek amacıyla canla başla çalışıyoruz. Çünkü din hizmetlerine en fazla ihtiyaç duyan kesimin çocuklar ve gençlerdir. 9 ay sonunda en fazla hadis, dua ile ezan ve kameti en iyi ve eksiksiz öğrenen çocuklarımız ödüllendirilecek” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise proje sayesinde birçok çocuğun hafızlık eğitiminin alt yapısına büyük katkı sağladığı belirterek, özellikle yetim çocuklarla olan diyaloğu sayesinde üç çocuğun hafızlık eğitimini başarıyla tamamlamasını takdirle karşıladıklarını söylediler.
Editör: Haber Merkezi