Kahramanmaraş'ta, 17 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı konaklama tesislerindeki çadır kentte yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi giysi yardımı yapıldı.
Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Suriyeli misafirlerin, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini çadır marketlerden sağladıklarını, ülkelerinden uzakta üçüncü bayramlarını geçirmeye hazırlanan çadır kent sakinlerinin bayramı buruk yaşamamaları için her türlü önlemin alındığını belirtti.
Çadır kette kalan Suriyelilerden Hatice Elhacci ise göz yaşlarını tutamayarak "Memleketimizden, milletimizden ve akrabalarımızdan uzak hiç bir şeyin tadı yok. Bayram gelmiş, hangi Bayram onu bile bilemiyoruz. Ne yediğimizi biliyoruz ne de uyuduğumuzu. Sağolsun Türk hükümeti bizi herkesten çok düşünüyor, her türlü ihtiyacımızı karrşılıyor. Kendi çocuklarımızı bile bizden çok düşünüyorlar" dedi.
Saffan Elhacci de Türklerin kendilerine Suriye'de yaşanan olayların acılarını bir nebze olsun unutturmak için elllerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek, memleket özlemi dışında hiçbir sıkıntılarının olmadığını dile getirdi. -
 
Editör: Haber Merkezi