Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan 3 bin 200 Suriyeli aileye mini buzdolabı, vantilatör ve mutfak dolabı dağıtıldı

Türkoğlu Kaymakamı Akkoyun: "Artık Suriyeli kardeşlerimiz yiyeceklerini, içeceklerini daha sağlıklı ve steril ortamda muhafaza edebilecekler"

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü Kahramanmaraş'taki çadır kentte yaşıyor. Alınan tedbir ve çalışmalar sayesinde yazı ve ramazan ayını sorunsuz bir şekilde geçiren Suriyeli ailelere mini buzdolabı, vantilatör ve mutfak dolabı dağıtıldı.

Her türlü ihtiyaçları Türkiye tarafından karşılanan sığınmacıların tek istekleri ise ülkelerindeki savaşın sona ermesi ve yaşadıkları topraklara geri dönebilmek.

Çadır kentten sorumlu Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldıkları önlemler sayesinde herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını belirtti.

Misafirlerin yazı sorunsuz atlatmaları için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade eden Akkoyun, "Bu kapsamda yaklaşık 3 bin 200 aileye vantilatör, mini buzdolabı ve mutfak dolabı dağıtıldı. Artık Suriyeli kardeşlerimiz yiyeceklerini, içeceklerini daha sağlıklı ve steril ortamda muhafaza edebilecekler" diye konuştu.

Suriyeli kadın muhtar Sümeyye Bezar da Türkiye'nin kendilerinin bütün ihtiyaçlarını en ayrıntısına kadar düşündüğü ifade etti. 

Bu arada, sıcaktan korunmak için çeşitli yöntem geliştiren Suriyelilerden bazılarının çadırların dışına badana yaptıkları, bazılarının da gölgelik alanlar oluşturdukları gözlendi.
 

Editör: Haber Merkezi