Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyeliler, soğuk ve yağışlı hava nedeniyle günün büyük bölümünü sıcak çadırlarında geçiriyor.
Kentte aralıklarla Yağan kar, Suriyelilerin barındığı çadır kentte de etkili oluyor. Soğuk hava nedeniyle günün büyük bir bölümünü çadırlarda geçiren Suriyelilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için gerekli bütün önlemler alındı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, çadır kentteki sığınmacıların ısınma, giysi ve koruma malzemesinden oluşan ihtiyaçları karşılanıyor.
Suriyeli Halim Ebgar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havada yaşamın zor olduğunu söyledi. Başlarını sokacak bir çadırın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Ebgar, "Allah Türk devletine güç, kuvvet versin. Her türlü zorlukta bizim yardımımıza koşuyorlar. Çok şükür bir eksiğimiz yok. Artık havalar da soğudu. Halı, soba, battaniye ve elbise gibi her türlü kışlık ihtiyaçlarımız giderildi. Allah Türk devletinden ve Başbakan Erdoğan'dan razı olsun" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi