Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardında yıkımın olduğu Afşin’de, bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken diğer yandan da çadır ve konteyner kentlerde yaşam devam ediyor.

Afşin Gençlik ve Spor Merkezi’ne kurulan çadır kentte Halk Eğitim Merkezine bağlı müzik öğretmeni Hande Köş, Afşin Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan çadırlarda gitar ve bağlama kursları veriyor.

Hande Köş, depremden önce devam eden kurslarına tekrardan çadır kentte başladığını söyledi.

Deprem sonra ilçeden ayrılıp çocuklar için tekrardan döndüğünü söyleyen Köş, “Halk Eğitim bünyesinde gitar ve bağlama kursu eğitimi vermekteyim. Depremden önce devam eden kurslar vardı. Deprem sonrası neler yapabiliriz diye düşünürken bir günlüğüne ilçeden ayrıldım. Fakat aklım eğitim verdiğim çocuklardaydı. Tekrardan ilçeye dönerek çadır kentte yaşayan daha önce eğitim verdiğim çocuklar ile depremden etkilenen diğer çocuklara gitar ve bağlama öğretmeye başladım”

Gitar ve bağlama eğitimi sırasında çocuklarla şarkılar da söyleyen Köş, “Çocukların depremden etkilerini atması için bu kursların çok önemli olduğunu görüyorum. İlk günler çocuk sayısı azken her geçen gün daha da fazla oluyoruz. Birbirimize iyi geleceğimizi düşünüyoruz, yaralarımızı birlikte sarıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi