Kahramanmaraş konaklama tesislerinde kalan Suriyeli mülteciler, evlerinden kilometrelerce uzakta Ramazan-ı Şerif'i karşıladılar.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan mülteciler, vatanlarından ayrı olarak ikinci kez Ramazan ayını geçirmenin hüznünü yaşıyor. Sevdikleri yakınlarından ayrı kalsalar da en azından top ve silah seslerinden uzak, güven içerisinde Ramazan oruçlarını tutan mülteciler, ülkelerine barışın gelmesi için de dua ediyorlar.
Öte yandan market uygulamasına geçilen çadır kentte, Suriyeli mültecilerin kendi yemeklerini yapmalarına imkan sağlandı. Daha önce kendileri için çıkartılan sıcak yemeklerle yaşamlarını sürdüren mülteciler, bu uygulamayla birlikte kendi alışverişlerini yapıp, kendi yemeklerini pişirmeye başladılar.
Çadır kentte kalan Suriyeli mülteci Ömer Şuayip de kendilerine bu imkanları sağlayan Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür etti. Diğer eşi ve çocukları ile anne ve babasının Akçakale'de bulunduğunu, bu nedenle buruk bir Ramazan geçirdiklerini ifade eden Şuayip, şöyle konuştu:
"Vatanımızdan ülkemizden ayrıldık. Bu durum çok ağrımıza gidiyor. İkinci eşim ve çocuklarım ile annem ve babam Akçakale'de. Onların yanına gitmek istiyorum fakat buradakileri bırakıp gidemiyorum. Şu anda çok parçalanmış durumdayız. Memleketimizde parçalandık. Burada da parçalandık. Bir türlü bir araya gelemiyoruz. Ama yine de şükürler olsun devlet bize bakıyor. Bütün ihtiyaçlarımızı, isteklerimizi burada karşılıyorlar. Teşekkür ediyoruz."
Kutsal Ramazan günlerinde Esad zulmünün son bulması için de dua ettiklerini dile getiren Şuayip, "Her namazın öncesinde, her namazın sonrasında, gece de gündüzde Esad'ın gitmesi için dua ediyoruz. Çünkü çok şehit verdik. Çok zulüm gördük. Evlerimiz, yurdumuz harabeye döndü. Memleketi yıktı, her tarafı harap etti" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi