Afşin-Elbistan bölgesindeki linyit kömüründen elektrik üretimi için yapılması planlanan Afşin-Elbistan C ve D Termik Santralleri için Hurman Çayı'nın yatağı değiştirilecek.

Derivasyon (yatak değiştirme) çalışmaları çerçevesinde, çay yatağının, kömür sahası içerisinde kalan bölgenin dışına çıkarılacağı ve beton kanal içerisinden akması sağlanacağı bildirildi.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Milli Enerji Politikası çerçevesinde Afşin-Elbistan bölgesindeki linyit rezervlerinden elektrik üretilmesi için bir süre önce başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. EÜAŞ, Afşin-Elbistan C ve D Termik Santralleri'nin yatırım aşaması öncesinde, susuzlaştırma çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürmek için kömür sahasından geçen Hurman Çayı'nın derivasyonunun planlamasını yapmak amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile bir ön protokol imzaladı. Söz konusu protokole göre, Afşin-Elbistan C-D Kömür Sahasının yatırıma açılması amacıyla yürütülen proje çalışmaları kapsamında, Hurman Çayı ve yan kolları, kömür sahası dışına çıkarılacak.

Hurman Çayı'nın ve yan kollarının derivasyonunu öngören protokol, EÜAŞ adına Genel Müdür Yardımcısı Hakan Korkmaz ve Maden Proje Tesis Daire Başkanı Cumali Taştekin; DSİ Genel Müdürlüğü adına ise Genel Müdür Yrd. Sayın Murat Dağdeviren ve Etüt Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanı Nazmi Kağnıcıoğlu tarafından imzalandı.

Söz konusu protokolle ilgili olarak EÜAŞ'ın resmi internet sitesindeki açıklamada, Afşin-Elbistan havzasında yapılması planlanan yatırımların, bütün unsurlarıyla birlikte, Milli Enerji ve Maden Politikası çerçevesinde gerçekleştirildiği hatırlatıldı. Bu amaç doğrultusunda yapılan tarihi öneme sahip olan çalışmaların ülkemize ve bölgeye hayırlı olması dileklerinde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi