Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan 63 yaşındaki Cemile Mustafa, 3 çocuğu ile birlikte 7 ay önce Türkiye'ye sığındı. Kahramanmaraş Konaklama Tesislerine yerleştirilen Mustafa'nın 2 çocuğu ise Özgür Suriye Ordusu saflarında savaşmak için ülkelerinde kaldı.
Suriye'deki çocuklarından ayrı kalan ve ülkesi adeta kan gölüne dönen annenin yaşlı yüreği, bu duruma daha fazla dayanmadı. Son olarak televizyonlarda Halep'e yapılan saldırıları izleyen Mustafa, kalp krizi geçirerek Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mustafa'nın 3 kalp damarının kapalı olduğunu belirleyen kalp damar cerrahı Op. Dr. Mehmet Kirişçi ve ekibi, hastayı hemen ameliyata aldı. Burada yapılan bypass ameliyatı ile kapalı olan damarlar değiştirilerek hasta sağlığına kavuşturuldu.
Doktorlara ilgilerinden dolayı teşekkür eden Cemile Mustafa, "7 aydır kalp ağrısı yaşıyordum. Bu durum son zamanlarda artmış, nefes alamaz, yürüyemez duruma gelmiştim. Çadır kentte geçtiğimiz günlerde rahatsızlandım ve buraya getirdiler. Burada ameliyatını yaptılar. Şimdilerde daha iyiyim ama aklım Suriye'deki çocuklarımda. Onları çok merak ediyorum" diye konuştu.
Kalp damar cerrahı Op. Dr. Kirişçi ise başarılı bir tedavi sürecinin ardından Suriyeli kadının sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Hastamız bir hafta önce nefes darlığı, göğüs sıkışıklığı ve ağrısı şikayeti ile hastanemize başvurdu. Yaptığımız muayenenin ardından hastamızı anjiyo ünitesine aldık ve 3 damarının tıkalı olduğunu anladık. Hastamızın stent, balon veya medikal tedavi ile iyileşemeyeceği ve acil ameliyat olması gerektiği kararını aldık. Hasta meliyata alındı ve 3 damarı değiştirildi. Bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra servise alındı. Bu dönem içerisinde her türlü ihtiyacı karşılandı. Bugün taburcu olma düzeyine geldi. En kısa sürede taburcu edilecek ve en kısa sürede çadır kentte kendisine bir çadır ayarlanarak orada takibi yapılacak" ifadelerini kullandı.
Kirişçi, hastaneye gelen Suriyeli tüm mültecilerin her branşta tedavilerinin yapılabildiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi