Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile engelli vatandaşlara yönelik sağlık taraması gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile ‘Engellilerde Sağlık Hizmetleri Konferansı ve Sağlık Taraması’ yapıldı.

Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarında kürsüye ilk gelen Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Pınar Şirikçi, bir selamlama konuşması yaparak birlikte hareket ettiklerinden olayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, şube müdürlüğü olarak yaptıkları hizmetleri anlatarak her zaman engellilerin yanında olduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. İlk olarak kürsüye gelen Diyetisyen Hatice Sevde Yeni, ‘Sağlıklı Beslenme’ konusunda bilgiler aktararak katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Daha sonra kürsüye gelen konuşmacı olarak Dr. Ayşe Sena Güloğlu; ‘Evde Sağlık Hizmetleri’ konusunda bilgiler aktararak kimlerin hangi şartlarda evde sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğini söyledi.

Programın sonunda Engelliler Şube Müdürü Akşam ile Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Şirikçi, verdikleri konferanslardan dolayı Diyetisyen Hatice Sevde Yeni ve Dr. Ayşe Sena Güloğlu’na bir buket çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

Konferansın ardından katılımcılar salona geçerek ücretsiz sağlık taraması yaptırdılar.

Editör: Haber Merkezi