Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de kurulan mobil mezbahada çalışmalar devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Şube Müdürlüğü, Afşin’deki mezbaha sorununa el attı. Eski mezbaha yanına kurulan mobil kesimhane ile Afşin’in mezbaha sorunu gideriliyor.

Afşin’deki eski mezbahanın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hijyen şartlarını taşımadığı gerekçesiyle kapatılmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Afşin ile birlikte 4 ilçeye hizmet verecek mobilite kesimhanenin kurulumlarına başladı.

Cuma günü deneme kesimi yapılması bekleniyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de çalışması devam eden Modüler Kesimhane tamamlama çalışmaları devam ediyor. Yeni kesimhanede Cuma günü deneme kesimi yapılması öngörülüyor.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek Mobili Kesimhaneler dış kaplaması ve zemin hariç her yeri çelik kasadan imal edilmiş durumda.

Bir günde 10 Büyükbaş ve 50 küçükbaş kapasiteli kesim yapabilen kesimhanede makineler hidrolik ve kesim salonunun içinde bir adet büyükbaş kaldırma vinci bulunuyor. Tamamen hijyenik bir ortamda kesim hizmeti sunulan Mobili Kesimhanede 1 adet sığır yatırma kabini, 1 adet hidrolik deri yüzme makinesi, çeyrekleme hattı, monoray hattı, şüpheli soğuk hava odası, 1 adet veteriner hekim odası, 1 adet bekleme odası, 1 adet Kompresör, 2 tonluk kan tankı, 10 tonluk su deposu, 1 adet personel soyunma odası, wc ve lavabo, işkembe yıkama masası ve deri odası bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi