Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve mağduriyet yaşamamalarını sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk anından itibaren vatandaşların kullanımına açtığı taziye evlerinde çamaşır yıkama ve duş alanları oluşturdu.

Serintepe, Yeşiltepe, Mağralı, Kavlaklı, Abdülhamithan, Selçuklu, Üngüt, Binevler, Küçükarık, Namık Kemal, Barbaros ve Akçakoyunlu taziye evlerine kurulan çamaşır makineleri ve su ısıtıcılarıyla depremzedelere çamaşır yıkama ve duş imkânı sağlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Depremzede kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun gayret gösteriyoruz. Daima yanlarındayız ve onları asla yalnız bırakmayacağız. Günlük 15 bin kişiye sıcak yemek ve 93 bin ekmek ikramında bulunuyoruz. Fırınlara sağladığımız un desteğiyle günlük ekmek üretimi 225 binin üzerine çıkıyor. Şehir genelinde çadır ve konteyner kent kurulumları devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren barınma sağladığımız taziye evlerimizde çamaşır yıkama ve duş alanları oluşturduk. Hemşehrilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi