Büyükşehir Belediyesi, Yazar Naime Erkovan’ın katılımıyla ‘Öykü Gerçeğin Yerini Tutar Mı?’ konulu söyleşi düzenledi. Edebiyatseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği söyleşide; öykünün geçmişi, bugünü ve geleceği konuşuldu.

Sezai Karakoç Kültür Sanat Sezonu kapsamında çeşitli etkinlikleri vatandaşlarla buluşturmayı sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Öykü Gerçeğin Yerini Tutar Mı?’ konulu söyleşi etkinliği düzenledi. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde Yazar Naime Erkovan’ın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşiyi edebiyatseverler büyük bir ilgiyle takip etti. Berdücesi Dergisi Editörü Bilge Doğan moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte; Kültür Yayınları’ndan Berdücesi Dergisi’nin yanı sıra öykünün geçmişi, bugünü ve geleceği konuşuldu. Yazar Erkovan, edebiyatseverlerden gelen soruları da büyük bir samimiyetle yanıtladı. Düzenlenen kültür sanat etkinliklerinden duyduğu memnuniyeti belirten katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

“Yazarken Tereddüt Etmemeliyiz”

Etkinlikte konuşan Yazar Erkovan, “Çok kadim bir anlatım olan fantastik, hayatımızın bir parçası. Tabiata baktığımızda fantastiğin çok güzel somut örneklerini görmemiz mümkün. İmkânsız olan şeyler bir anda mümkün hale gelebiliyor. Somut örnekleri gördükçe artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz. Dolayısıyla yazarken de artık şaşırtacak bir şey kalmıyor. Bir şeye yeltenirken çok basit şeyleri düşünmemek, imkânsızı da hesaba katmak gerekiyor. Ancak imkânsızı düşünürken bunu mümkün gibi sunmak lazım. Eğer yazarken tereddüt edersek okur da tereddütü mutlaka hissedecek ve yazılanlara inanmayacaktır. Çünkü yazar kendisi inanmamış. Öğrencilerime de bunu tavsiye ediyorum. Dünyanın en saçma şeyini anlatabilirsiniz yeter ki inanmış olun ve onu mantıklı bir şekilde sunmaya çalışın. Dünyanın ve aklın yöntemleriyle bunu başarmak mümkün” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi