Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi Hukuk Komisyonu, Eylül ayı toplantısını Afşin'de gerçekleştirdi.

Eylül ayı olağan meclis toplantısı için Afşin'e gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi Hukuk Komisyonu üyeleri, Ömerağa Konağı, Dedebaba Türbesi ve UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret ederek, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini de inceleme fırsatı yakaladılar.

Toplantının ardından ilk olarak Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret eden komisyon üyelerine AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi eşlik etti.

Eshab-ı Kehf' ile alakalı bilgi veren Safi ve beraberindeki komisyon üyeleri, Afşin Belediyesi tarafından restorasyon ettirilerek Afşin Kültür Evine dönüştürülen Ömerağa Konağını ziyaret etti. Burada ilçe kültürünü yansıtan doneleri inceleyen komisyon üyeleri son olarak Dedebaba Türbesine ziyaret gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Hukuk Komisyonunun olağan toplantısını Afşin'de yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden komisyon üyesi Ahmet Canpolat, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi Hukuk Komisyonunu Afşin'imizde ağırladık. Burada gerçekleştirdiğimiz verimli toplantımızın ardından üyelerimize, Afşin'imizin tarihi ve kültürel zenginliklerini ziyaret ettik. Bizleri misafir eden Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e ve gezi sırasında bizleri yalnız bırakmayan AK Parti Afşin İlçe Başkanımız İsmail Safi'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi