“Engelsiz Bir Kahramanmaraş İçin” sloganıyla yola çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, engellilere daha güzel ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına üç kitapçığı engellilerin hizmetine sundu.

‘Binalar ve Yapılı Çevre İçin Erişebilirlik Rehberi’,  ‘Engelli Hakları ve Engelli Hizmetleri’ ve ‘Hayatı Paylaşmak İçin İletişime Geç’ isimli kitapçıkları yayın hayatına kazandıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engeliller Şube Müdürlüğü engelli vatandaşlara hizmet için engelleri ortadan kaldırıyor.

“Engelsiz Bir Kahramanmaraş İçin” yola çıktıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına bu kitap çalışmalarını yaparak yayın hayatına kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Erkoç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Bir şehrin medeniyet ölçüsü o şehirde yaşayan vatandaşların ve engellilerin şehri kullanma oranına bağlıdır.

Yaptığımız her yatırımda engelli bireylerin faydalanabilmesini göz önünde bulundurduk. Engelli bireyler Kahramanmaraş’ın eşit vatandaşları olarak her ortama girebilmeli, neye ihtiyaç duyuyorsa onu yapabilmelidir. Erişebilirlik bütün mekanların, alanların, inşa edilmiş çevrelerin, yapıların, ulaşım sistemlerinin, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, hangi insanlık durumunda bulunurlarsa bulunsunlar, bütün insanlar için açık, erişebilir ve kullanılabilir olmasıdır.

Engelli bireyler ve aileleri, yerel ve ulusal ölçekte sunulan çeşitli hizmetlere ulaşmaya çalışırken birçok sorunla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunların çözümü için doğru yönlendirme ve bilgilendirme yapılması büyük önem taşımaktadır.

Bu hazırladığımız kitaplarla engelli kardeşlerimize daha iyi ve daha kaliteli nasıl hizmet edebiliriz diye düşünerek engelli kardeşlerimizin hizmetine sunduk” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi