Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yeni yılda da hayvancılığa destek vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 160 bin doz aşının Gıda Tarım e Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı ülkemizde, Cumhuriyet tarihinde ilk defa 2013 yılında Elbistan İlçemize bağlı Çatova köyünde görülmüştür. İlk defa Elbistan’da görülen, akabinde diğer ilçeler ve illerde de yayılım gösteren, Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı viral bir hastalık olup hızlı bir şekilde yayılmaktadır.

İlk defa ilimizde görülen bu hastalık ile mücadelede koruyucu aşılama en önemli araçtır. Hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile yapılan ortak projeye istinaden 2015 yılında 170.000 baş sığırın hastalığa karşı koruyucu aşılaması yapılmıştır. Aynı şekilde ortak proje kapsamında 2016 yılında 160.000 baş sığırın aşılaması yapılmış ve aşılama programı neticesinde hastalıkla mücadele başarılı olmuş ve her yıl tekrarlanan aşılama programı ile hastalık nüks riski ortadan kaldırılmıştır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak 2017 yılı için de aşılama programı çerçevesinde 11 ilçe 35.000 işletmede bulunan 160.000 baş sığırın aşılanması maksadıyla 160.000 doz aşı alınarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir.

Amacımız hayvan hastalıkları ile mücadele programlarına gereken desteği vererek; İlimiz hayvancılığını motive etmek ve hayvancılık potansiyelinin artmasına katkı sağlamaktır. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak; ulusal alanda olduğu kadar yerel düzeyde de kalkınmanın ekonomik kaldıracı olan hayvancılığın önemli olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini biliyoruz.  Bu nedenle Büyükşehir Belediyemiz; Büyükşehir her yerde vizyonuyla bundan sonra da hayvancılıkla iştigal eden vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir” denilerek bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi