Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin aylık olarak gerçekleştireceği ‘Hanımlara Özel Kitap Okuma Günü’ etkinliğinin birincisi yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği Kültürpark’ta Kadın Okuma ve Dinlenme Salonu’nda gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Eşi Derya Erkoç ve Eğitimci Yazar Kadriye Kırdök ile hanımların katıldığı okuma etkinliğinde hanımlar kitap okudular.

Kitap okumanın ardından Eğitimci Yazar Kadriye Kırdök’ün söyleşi yaptığı Kitap Okuma etkinliğinde aynı zamanda bir ay içerisinde okudu 11 kitapla birinci olan Meliha Nur Şahin’e de ödül olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yayınlarından olan 7 Güzel Adam Kitap serisi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Eşi Derya Erkoç tarafından hediye edildi.

Kitap okuma etkinliğine ilişkin görüşlerini dile getiren Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, müdürlükleri bünyesinde hanımlara özel okuma salonu oluşturduklarına dikkat çekerek: “ Bu oluşturduğumuz salonumuzda hanım kardeşlerimiz gelip dinlenip, sohbet edebildikleri gibi kitap da okuyabiliyorlar. Buradaki amacımız evlerine kapanıp, sıkıntı ve boğucu ortamdan kurtulup, daha bilgili ve kültürlü bilgin kadınlar oluşmasına katkı sağlamak ve aynı zamanda hanımlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırarak çocuklarına da bunu aşılamak istiyoruz.

Bu yaptığımız okuma günleri de inşallah buna katkı sağlar. Bu konuda bizlere her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un kadınlar konusundaki hassasiyetine de yürekten katılıyorum ve bizlere bütün bu imkanları sağladığından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü olarak kadınlarımıza özel düzenleyeceğimiz Kitap Okuma Günlerimiz ayda bir düzenli olarak devam edecektir. Katkılarından dolayı Eğitimci Yazar Kadriye Kırdök hanımefendiye de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi