Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kahramanmaraş’ta düzenlenen toplantıya katıldıklarını belirterek, kapatılan belediyelerdeki taşınmazların ve makinaların belediyeye geçmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
 
Kahramanmaraş’ın büyük şehir olma yasası ardından kapatılacak belediyelerin taşınmazları ve araçları ilçe belediyelere ve büyük şehir belediyelerine aktarılacak. Oluşturulan komisyonla bu paylaşım sağlanacak.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bilindiği üzere Kahramanmaraş’ımız büyük şehir oldu. Büyükşehir çalışmaları çerçevesinde beldelerimiz ve köylerimiz Afşin’in mahallesi haline geldi. Beldelerimizde ve köylerimizde bulunan kamu malları da bir kısmı büyükşehir belediyemize bir kısmı da Afşin belediyemize intikal edecek, bunun için komisyon çalışmaları uzun süredir devam ediyor. Birinci komisyon çalışmaları 4 ay önce gerçekleşmişti geçtiğimiz hafta içiresinde ikinci komisyon geçtiğimiz hafta içerisinde toplandı. Komisyon çalışmaları neticesinde beldelerimizde ve köylerimizdeki kamu mallarının hangileri büyükşehir belediyemize ve Afşin belediyemize geçeceği tespit edilecek. Önümüzdeki günlerde komisyon tekrar bir araya gelecek ve kesin bir neticeye varılacak. Böylece personel paylaşımı, taşınmaz paylaşımı ve kamu mallarının paylaşımı Büyükşehir belediyesi ve Afşin belediyesi arasında paylaşımı sağlanacak. Büyükşehir yasası uygulanmaya başladığı andan itibaren bu problem çözülmüş olacak. Beldelerimizde bulunan iş makinaları ve taşınmazları Afşin belediyesine teslim edilecek” dedi.
Editör: Haber Merkezi