Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü yol yapım çalışmaları kapsamında Türkoğlu ilçesi Çakıroğlu ve Kaledibi Mahalle yolunda asfalt çalışmaları başladı.

Asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte Kahramanmaraş genelinde yürütülen yol yapım çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıl yol genişletme ve zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanan Türkoğlu ilçesinin en uzak mahalleleri olan Çakıroğlu ve Kaledibi mahalle yolunda asfalt çalışması başladı.  28 kilometre uzunluğundaki Çakıroğlu grup yolunda geçtiğimiz yıl Büyük İmalı mahalle çıkışına kadar yaklaşık 15 kilometrelik kısım sıcak asfalt olarak yapılmıştı. Geriye kalan 13 kilometrelik kısımda da asfaltlama çalışmaları başladı. Çalışmaların önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.  

STK’lardan Ortak Teşekkür

Çakıroğlu Derneği Başkanı Muhammet Kamalak ile Türkoğlu Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Kaplan yapılan çalışmalarla ilgili duydukları memnuniyeti dile getirerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve yetkililere teşekkür ettiler.

Çakıroğlu Derneği Başkanı Muhammet Kamalak; “Çakıroğlu ve Kaledibi Mahallemiz Kahramanmaraş’ın Çukurova’ya açılan kapsı konumunda Türkoğlu ilçesinin en uzak mahalleleridir. Mahallelerimizin ulaşım konusundaki sıkıntılarını yol genişletme, zemin iyileştirme ve asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Daha önce 15 kilometrelik yolu 45 dakikada gidiyorduk. Araçlarda çok sık arızalar medyana geliyordu.

Bayramda Aile Ziyaretleri Rahat Yapılabilecek

Mahalle dışında yaşayan vatandaşlarımız yol durumundan ötürü araçlarında oluşabilecek muhtemel arızaları önlemek amacıyla mahallemize sık sık gelip gidemiyorlardı. Çalışmaların tamamlanmasıyla Ramazan Bayramında herkes ailesini rahat rahat ziyaret edecek.  Mahallemizin ulaşım sorununu tamamen çözüme kavuşturan başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, çalışmaları yakından takip eden Fen İşleri Dairesi Başkanımız Onur Erdi ve kontrol mühendisi Müjdat Öztekin beylere çok teşekkür ederiz” dedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikle Kahramanmaraş-Osmaniye ve Türkoğlu-Bahçe arası alternatif bağlantı sağlanmış olacak. Bahçe ilçesine ulaşım Kaledibi Mahallesi üzerinden 15 kilometrelik yol ile sağlanabilecek.

Editör: Haber Merkezi