Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının 4. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında gerçekleştirildi.

Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü 4. Birleşimde yapılan görüşmelerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bütçesi 2018 yılı ve izleyen iki yıl için 880 milyon TL olarak belirlendi.

Komisyonlardan gelen raporlardan 1. maddede Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2018 Mali Yılı Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporunun 2. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi 2018 Mali Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 3. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu Belediyesi 2018 Mali Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 4. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Onikişubat Belediyesi 2018 Mali Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 5. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının “Ödenek Aktarımı” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 6. Maddesinde Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığının Ilıca Mahallesi 280 ada 6 parselde kayıtlı Termal Su Bedeli ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 7. Maddesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının “Görev ve Çalışma Yönetmeliği” ile ilgili Hukuk Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 8. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Sivricehüyük (Urumoğlu) Mahallesi 103 ada 16 parselden geçen yolun kamu yararı açısından Büyükşehir Belediyesi yol ağına alınması ile ilgili Ulaşım Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarından 9. Maddede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Onikişubat İlçesi, Karamanlı Mahallesi 2118 ada 1 ve 13 nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi..

Komisyon raporlarının 10. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Elbistan İlçesi, Akören Mahallesi, 900, 932 ve 933 nolu parsellere ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 11. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi, Yenişehir Mahallesi sınırları içerisinde belirtilen planlama alanına ilişkin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 12. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Dulkadiroğlu İlçesi, Dereli Mahallesi, 8514 ada 15, 16 ve 19 nolu parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 13. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Türkoğlu İlçesi, Yeşilyurt Mahallesi Yerleşik Alan Sınırı Onayına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 14. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Türkoğlu İlçesi, Ceceli Mahallesi 192 ada 2 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 15. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Pazarcık İlçesi, Şehit Nurettin Ademoğlu Mahallesi 58 ada 20 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 16. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Pazarcık İlçesi, Şehit Nurettin Ademoğlu Mahallesi, 112 ada 21 nolu parsele İlişkin 1/1000 Ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyon raporlarının 17. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Onikişubat İlçesi Çamlık Mahallesi Rezerv Yapı Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu oybirliği ile kabul edildi.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından Meclis toplantısına katılamayan üyelerin izinli sayılmaları konusunda sunulan teklifte oybirliği ile kabul edilirken, Meclis Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kasım ayı oturumunun tamamlandığını ifade ederek bir sonraki Meclis Toplantısı’nın 12 Aralık 2017 Salı günü saat 13.30’da yapılacağını duyurarak oturumu kapattı.

Editör: Haber Merkezi