Bir siyasi araştırma şirketinin yaptığı ankete göre Kahramanmaraş halkı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’i büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istiyor.

16 ilin büyükşehir olması için hazırlanan yasa tasarısı TBMM’de beklerken, tasarının yasalaşması halinde ülkemizdeki büyükşehir sayısı 29’a çıkacak ve 29 büyükşehirle ilgili ilk siyasi anket ise ORC Araştırma Şirketi tarafından yapıldı

 

29 büyükşehirde gerçekleştirilen anketle ilgili araştırma şirketinden elde edilen bilgilere göre 10-18 Ekim tarihleri arasında vatandaşlar ‘önümüzdeki yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istediğiniz kişi kimdir?’ diye soruldu. 605 kişiyle yüz yüze yapılan anketten, ismi büyükşehir belediye başkanlığı için konuşulan ve sorulan sorulara ‘halen milletvekiliyim’ şeklinde cevap veren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil çıktı.

 

Ankete katılanların yüzde 31,8’i Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Nevzat Pakdil’i görmek istediklerini belirtirken, yüzde 25,3’ü mevcut Başkan Mustafa Poyraz lehinde görüş bildirdi. Yüzde 14,6’sı ise MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nu büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istediklerini belirtirken, ankete katılanların yüzde 13,1’i de CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın büyükşehir belediye başkanı olmasını istedi. Ankete katılanların yüzde 6,9’u bu 4 isimden farklı isimler söylerken, yüzde 8,3’ü ‘fikrim yok’ dedi.

Editör: Haber Merkezi