Elbistan, Göksun, Afşin, Ekinözü ve Nurhak Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Bedir Ergüç,, bu yılki kurban fiyatlarını açıkladı. Ergüç, hem üreticilerin hem de tüketicilerin durumlarını göze alınarak fiyatları belirlediklerini söyledi.

Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda kutlanacak bayramda kesilecek kurbanlıklar, görücüye çıkarken birçok vatandaş da fiyatların açıklanmasını bekliyordu. Afşin'de özellikle kurbanlık olarak büyükbaş hayvan almak isteyen vatandaşlar, alışverişlerini son güne bırakmamak için şimdiden besi çiftlikleri ve ahırlarda pazarlıklara başlarken birçok vatandaş da Hayvan Borsası'nda satışa çıkacak kurbanlıkları bekliyor. 
Kurbanlık fiyatları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan, Göksun, Afşin, Ekinözü ve Nurhak Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Bedir Ergüç, bölgede kurbanlık hayvan sıkıntısı olmadığını söyledi. 
Kurbanlık fiyatlarında artış söz konusu olduğunu dile getiren Ergüç, "Kurbanlık piyasası yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Bölgemizde hem büyükbaş hem de küçükbaş kurbanlık sayısında herhangi bir sıkıntı yok. Yeterli hayvan bulunuyor. Kurbanlık fiyatları da geçtiğimiz yıla oranla bir artış söz konusu. Büyükbaş hayvanlar için canlı kilo fiyatı, geçtiğimiz yıla göre 3 lira arttı. Bu yıl dananın fiyatı 24 lira olacak. Küçükbaş kurbanlık fiyatlarının da büyükbaşla eşdeğer seviyelerde olması bekleniyor" dedi. 
Alıcı ve satıcıların koronavirüs tedbirlerine uymalarını isteyen Başkan Ergüç, "Hayvan borsasındaki hareketlenme önümüzdeki günlerde başlar ümidindeyiz. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlere mutlaka riayet edilmesi gerekiyor. Hem alıcılarımız hem de satıcılarımız için uygulanacak kurallar var. Vatandaşlarımız, sağlıklarını düşünerek bu kurallara uysunlar. Ayrıca kulak küpesi olmayan hayvanların alınmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi