30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 96. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Afşin'de de törenle kutlandı.

Afşin Hükümet Konağı'nda düzenlenen tören, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve Belediye Başkanı Vekili Sebahattin Atalay'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Asb.Kd.Çvş. Murat Doğdu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümünün ilk günkü gururu ve heyecanından hiçbir şey kaybetmeden, aynı duygularla kutlandığını söyledi.

Türk ulusunun 30 Ağustos zaferi ile Türk ulusunun ebedi özgürlüğe kavuştuğunu söyleyen Doğdu, "Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer, Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, azizi yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir."dedi.

Kurtuluş Savaşı sırasında, Anadolu insanının imkansızlıklar içinde vatanına sahip çıktığını ifade eden Doğru, "Anadolu halkı, tek bir yumruk olarak dış ve iç odakların ihanetleri karasında ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşında, en son başkomutanlık meydan muharebesini de kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919 da başlatılan Kurtuluş savaşıyla istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurulmuş, ancak yurdumuz içerisinde ilerleyen düşmanın vatanın bağrından atılabilmesi için sıra kesin sonuçlu bir harekata gelmiştir. "Ya İstiklal Ya Ölüm' parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve hassasiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve Onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gezilenimizi ve günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetlen ile güvenlik güçten mensuplarımızı ve vatandaşlarımızı saygı ve rahmette anıyoruz."

Program, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ın makamında, protokol üyelerinin tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi