Büyük Birlik Partisi Afşin İlçe Teşkilatı miting düzenledi.
Afşin Atatürk Caddesi, Belediye Önünde Düzenlenen mitinge BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şeniler, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi İbrahim Alagöz, BBP Afşin Belediye Başkan Adayı Ecevit Kavak ve ilgililer katıldı.
Programda konuşma yapan BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şeniler, yerel seçimlere ilişkin "Bu seçimi milletvekili seçimiymiş gibi, siyasi iktidarın değişeceği bir seçimmiş gibi algılayarak topluma yansıtmak son derece yanlıştır" dedi.
Şeniler, “Bu seçimde ilimizi, ilçemizi, şehrimizi, köyümüzü ve kasabamızı temsil edecek mahalli idarecilerini, mahalle muhtarlarını, ilçe belediye başkanlarını ve il belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçeceğiz. Yapılacak seçim, mahalli idari seçimi. Adı üzerinde yerel seçim. Bu seçim mecliste milletvekili sayısını değiştirmeyecek, meclisteki iktidarı değiştirmeyecek, mahalli bir seçime gidiyoruz. Fakat ülkemizde son iki aydır yaşanan hadiselere ve siyasi partiler genel başkanlarının üsluplarına baktığımız zaman bu seçim sanki bir milletvekili seçimi, sanki iktidarı değiştirecek bir seçim. Sayın Başbakan ve iktidar partisinin mensupları konuşmalarında, bu seçim bizim için var olma, yok olma seçimidir. Bu seçim kurtuluş mücadelesi, istiklal savaşıdır. Diyorlar.  Biz istiklal savaşını Sütçü İmam’ın namlusunu doğrulttuğu Fransız gâvuruna karşı çoktan verdik. Bizler o defteri çoktan kapattık. Bizler milli istikrarına hep beraber kavuştuk. Böyle bir benzetme son derece yanlış ve kabul edilemez. Bu seçimleri bir kurtuluş savaşı veya var oluş, yok oluş gibi tanımlamak ve takdim etmek ülkemizde ayrışımlara sebep olmaktan başka bir işe yaramaz. “ dedi.
Şeniler, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Siyaset iki şey için yapılır. Birincisi, ailesine, yakınlarına, dostuna makamlar elde etmek için siyaset yapanlar var. Ama asıl siyaset, memleket için, vatan için ve halk için yapılandır. Biz ebedi siyasi liderimiz işte bu topraklarda son nefesini veren Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir siyasi vasiyeti vardı. Diyordu ki, işte geldik, işte gidiyoruz. Ayakta duranın da garantisi yok, oturanında yok. Ruh dediğiniz bir saniyedir. Puf dedi mi gitti. Hayatınızın bir saniyesine hakim değilsiniz. Bir saniyesine hakim olamadığınız hayat için fırıldak olmaya gerek yok. Dik duracaksınız, doğru söyleyeceksiniz demişti. İşte bizler bu siyasi terbiyeyi Türk siyasi hayatına oturtmak için siyaset yapıyoruz. Bizim bütçemiz yok, para yardımı ve hazine yardımı almıyoruz. Hazine yardımı alan 3 tane siyasi parti var. Bu seçimlerde 315 trilyon para aldılar ve o paralarla her televizyon kanalında reklam yaparak miting düzenliyorlar. Bizlerde az imkanlarla, Peygamber metodu dediğimiz nebevi metotla insanlarımızla birebir konuşarak ve birebir ayaklarına giderek gücümüzün yettiği kadar kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz.”
BBP Afşin Belediye Başkan Adayı Ecevit Kavak ise, “Şuanda Afşin’e hapishane geliyor ama bunu Doğanköy Beldesi almak için mücadele ediliyor. Afşinlinin haberi yok. Bu hapishane Afşin’e kurulsa Afşin’e bütçe katar. Şimdi kaldırım yapıyorlar, çünkü kaldırım işinde para çok. Neden Afşin’imize lüks bir belediye binası konduramadık, neden hastane yapamadık. Bizim hastanemiz 102 sefer ihaleyle tadilata girmiş. Bunun parasıyla yeni bir hastane yapılırdı. Çöplerimiz ortada, yollarımız delik deşik. Afşin’in hali çok kötü. Biz Afşin için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”
Editör: Haber Merkezi