Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet:
“Torba yasayla memurların hakları gasp ediliyor”
 
Afşin'de faaliyet gösteren Büro Memur-Sen Afşin Şubesi tarafından birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi.
 
Büro Memur-Sen Afşin Şubesi tarafından, MonolyaPatiseri'de düzenlenen, birlik ve dayanışma yemeğine, Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şubesi Genel Sekreteri Malik Yılmaz, Büro Memur-Sen Afşin Şube Başkanı Kadir Dinç ve sendika üyeleri katıldı.
 
Birlik ve dayanışma yemeğinde konuşma yapan Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Halil Küçükdevlet, 666 sayılı kanun hükmündeki kararname ile memurların haklarının gasp edildiğini iddia etti. Yeniçıkarılan Torba Kanunun kamu görevlilerinin beklentilerine cevap vermediğini belirten Küçükdevlet şöyle konuştu: “62. Hükümetin tüm kamu görevlilerinin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir.İçişleri Maliye Nüfus Gelir İdaresi Adliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu Çalışanlarımızın fazla çalışma karşılığı ücretlerin hemen ödenmesi ve buna ilişkin sınırlayıcı hükümlerin mevzuattan çıkarılması yanında, fazla çalışma ücreti tutarının arttırılması yönündeki beklentileri karşılayacak bir düzenleme yapılmalıdır.Kamu görevlilerinin emekli ikramiyeleri, çalıştıkları süre daha uzun olsa da maksimum 30 yıl üzerinden ödenmektedir. Diğer taraftan, ikramiye ödenmediği halde 30 yıllık çalışma süresini tamamlayanlardan sosyal güvenlik primi kesintisi yapılmaya devam edilmektedir. Bu ise kesinti yapılırken 30 yıl sınırının uygulanmaması, ikramiye ödenirken 30 yıldan fazla sürenin dikkate alınmaması çelişkisini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, emekli ikramiyesinin ödenmesinde, 30 yıl sınırının derhal kaldırılmasını istiyoruz.15 Ocak 2005'te görevde bulunan memurlara bir derece verilmişti. Ancak 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara ek derece verilmedi. Milli Savunma Bakanlığında çalışan sivil memurların, diğer bakanlıklardaki memurların yararlandığı haklardan yararlanması gerekmektedir. Örnek olarak, 657 Sayılı Kanundaki 232. ve 233. Maddeler iptal edilmelidir. Avrupa İnsan Hakları ve Anayasa Mahkemesinin, sivil memurlarla ilgili vermiş olduğu, "Asker kişi değildir" kararının yasaya uygun hale getirilmelidir. Diğer hak kayıplarının bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının ellerinden alınan mesailer, performans ücretleri, hukuk çalışanlarının vekâlet ücretleri, yapılandırmadan kaynaklanan fazla çalışma ücretleri, ikramiyelerinin verilmesini, icra memurların özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz.Gençlik ve Spor Bakanlığında, ilçe ve gençlik merkez müdürlüğüne yapılan atamaların kurum içinden acilen yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
Büro Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Küçükdevlet, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Kurumlarımızda çalışan şeflerin özel hizmet tazminat puanlarının artırılmasını, kurumlarda görev yapan kamu görevlilerine bir an önce Görevde Yükselme Sınavının yapılmasını ve 4/B statüsündeki sözleşmeli personele kadrolarının verilmesini istiyoruz. Adalet Bakanının yapmış olduğu basın açıklaması, adalet sisteminin sadece hâkim ve savcıdan ibaret olduğu izlenimi vermektedir. Hâkim ve savcılara kesenin ağzını açan Adalet Bakanlığı, ne yazık ki aynı hassasiyeti bakanlığın bel kemiğini oluşturan zabıt kâtibi, mübaşir, hizmetli, şoför, emanet memurları, veznedar, icra memurları, icra müdürleri, yazı işleri müdürü, bilgi işlem memurları ve teknik personellere gösterememiştir. İşte bu durum, çalışma barışını ve verimliliğini olumsuz yönde etkileyeceği açıktır. Her geçen gün mahkemelerin iş yükü fazlalaşmakta fakat adalet çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme olmamaktadır. Adalet çalışanlarının almış olduğu ücretler erimiş, kamu çalışanlarına ek ödeme almayanlara yönelik yapılan iyileştirmelerden de ne hikmetse mahrum bırakılmıştır. Adalet çalışanları adeta unutulmuştur. 62. Hükümetten ve Başbakan Sayın Davutoğlu'ndan, önerilerinin sadece dikkate alınmasını değil, ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Haklı taleplerimize acil çözüm bekliyoruz. Bahane istemiyoruz. Eşitliğin sağlanması için olmazsa olmazlarımızın hayata geçirilmesini, ücret ve sosyal haklarımızın düzeltilmesini istiyoruz. Yeni Türkiye'de artık kemer sıkmak istemiyoruz. Yeni Türkiye'de eşitlik, adalet, hakkaniyet ve sorunlarımıza çözüm istiyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde, sendika olarak, kamu görevlilerinin haklarını savunmak için her platformda mücadelemize devam edeceğiz"
 
Editör: Haber Merkezi