Kahramanmaraş'ta bir vatandaş yolda bulduğu 4 bin 140 lirayı sahibine teslim ederek "insanlık ölmemiş" dedirtti. Fabrikada asgari ücretli işçi olarak çalışan Zeynel Özel, parayı sahibine iade ederek, evlilik arifesindeki bir çiftin dünya evine girmesini sağladı.
Benzerine Yeşilçam filmlerinde rastlanan olay geçen hafta Kahramanmaraş'ta yaşandı. Merkeze bağlı Gölpınar köyünde yaşayan Dede ve Fatma Arık çifti, kızlarına çeyiz almak için çarşıya çıktı. Bir mağazadan yapılan alışverişin ardından Fatma Arık, içerisinde para bulunan altın kesesini, çantasına koymak isterken düşürdü. Bu sırada eşiyle birlikte yoldan geçen fabrika işçisi Zeynel Özel, yerdeki keseyi fark etti. Kesenin ağzını açtığında yüklü miktarda para gören Özel, önce çevredeki esnaflara cüzdan düşüren olup olmadığını sordu, ardından da durumu polise bildirdi.
Olay yerine gelen polisin yaptığı sayımda, kese içerisinde Özel'in neredeyse 6 aylık maaşına denk gelen 4 bin 140 TL para olduğu anlaşıldı. Para tutanak karşılığında Özel'den teslim alınarak karakola götürüldü.
Paralarını bulmak için telaş içerisinde arayışa giren Arık ailesi ise hemen polise başvurdu. Yapılan araştırmanın ardından ve kese içerisinde Fatma Arık'a ait Kızılay kartının olması üzerine para aileye teslim edildi.
Aradan geçen bir haftanın ardından hazırlıklarını tamamlayan Arık ailesi bugün köylerinde, kızları Nazmiye ile damat adayları Mustafa Derebeyi'nin düğünlerini gerçekleştirdi. Aynı zamanda köy muhtarı olan Dede Arık'ın daveti ile düğüne Zeynel Özel de katıldı.
Paralarını bulan Özel'e teşekkür eden Arık ailesi, gösterdiği bu duyarlı davranış olmasa bu düğünün gerçekleşemeyeceğini belirtti. Parayı kaybeden Fatma Arık, Özel'e sarılarak, kendisini büyük bir badireden kurtardığını söyledi. Arık, "O gün alışveriş yapıyorduk. Çantanın ağzını açık bırakmışım ve yukarı doğru çıkarken, cüzdanı düşürmüşüm. Paramın düştüğünü fark edince eşime söyledim. Çevredeki esnaflar polise teslim edildiğini ve karakola götürüldüğünü söyledi. Ne diyeyim, paramızın bulunduğunu öğrenince çok sevindim. Parayı kaybedince 'Allah'ım beni bu beladan kurtar' diye dua ettim. Çünkü kızın çeyizini alacaktım. Çok şükür bulundu" diye konuştu.
Genç çifti tebrik edip, "Ben üzerime düşen görevi yaptım" diyen Özel ise helal paranın her zaman sahibine ulaştığını söyledi. Parayı bulduğu anı ve yaşadıklarını anlatan Özel, şöyle konuştu:
"Şehir merkezinde hanımla beraber yürürken bir altın kesesi içerisinde bulduk. Hemen polisi aradım zaten. Polis arkadaşlarla geldi, onlara tutanakla teslim ettim. Ondan sonra da sahibinin bulunduğunu öğrendim, daha çok sevindim. İhtiyaçları da varmış zaten. Allah mutluluklarını bozmasın. İnsanlar üzerine düşeni yapmalı. Bu tür kaybolan paraları herkes sahibine ulaştırmalı. Ben üzerime düşen görevi yaptım. Takdir ailemizin."
Kızını gelin eden baba Dede Arık'ta gösterdiği davranıştan dolayı Özel'e teşekkür etti. Arık, "O gün alışverişe çıktığımızda eşim cüzdanı düşürünce bana söyledi. 'Eyvah' dedim. Bir şey alamadan döneceğimizi düşündüm. Bir kız çocuğu cüzdanın bulunduğunu söyledi. Oraya gittiğimizde, esnaflara sorduk. Bir arkadaşın parayı bulduğunu ve cüzdanı polise teslim ettiğini söylediler. Biz de gidip karakoldan aldık. İşte bugün de düğünümüzü yapıyoruz. Allah bu arkadaşımızdan razı olsun" ifadelerini kullandı.
Damat Mustafa Derebeyi ise bu paranın çok güç şartlarda kazanıldığını söyledi. Kendisinin şehir dışında madenlerde sondaj içerisinde çalışarak, evlendiği Nazmiye Arık'ın da dişiyle tırnağıyla kazandığı paranın kendilerine dönmesi karşısında büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. "O para bulunmasaydı bu düğün yapılamazdı" diyen damat, şunları kaydetti:
"O para bulunmasaydı bu düğün yapılmazdı. Bütün hayallerimiz o para üzerineydi. Bulup da teslim edenden Allah razı olsun. Gurbete gittik düğün yapmak için kazandık. Bu para olmasaydı bütün hayallerimiz suya düşmüştü."
Daha sonra Özel, aileyi tebrik edip genç çifte mutluluklar diledi. Aileyle birlikte karşılıklı oyun da oynayan Özel, düğün sakinlerinin de büyük ilgisini gördü. - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi