Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve dört gün sürecek Kahramanmaraş Tanıtım Günleri etkinliği, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) açılış programıyla ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

Ünal, açılışta yaptığı konuşmada, tanıtım günlerinin Kahramanmaraş dışında yaşayanlar için ayrı bir önemi olduğunu belirtti.

Kahramanmaraşlının doğduğu yere aidiyet duyduğunu ve Maraş dışında her yerin gurbet olduğunu ifade eden Ünal, günümüzde insanların sıla ve gurbet gibi duygularının yok olmaya başladığını dile getirdi.

Ünal, "Sılamıza duyduğumuz aidiyeti korumamız gerekiyor. Sılamız bizim annemiz, aynı zamanda bizim babamız, ailemiz." dedi.

"İnsan sılasını kaybederse, herşeyini kaybeder"

Son zamanlarda psikopatinin arttığına da değinen Ünal, Amerika'da bu konuda yapılan, kendisinin de okuduğu iki çalışmayla ilgili bilgiler paylaştı:

"Psikopatiden kastettiğimiz anormal davranış. Birtakım nevrotik bozukluklar. Bir kişinin merhameti, sevgiyi, iyiliği terk edip, kalbinde kinin, nefretin ve vahşiliğin yerleşmesi olarak tanımlayabiliriz. Psikopatinin Amerika'da artmasının üç temel faktöründen bir tanesi, ailenin birey üzerindeki etkisinin azalması. Yani ebeveyn, çocuk ilişkisinde ebeveynlerin çocuklara kendi değerlerini aktaramıyor olması. Aile kurumunun, bir yaptırım ve bir müeyyide sahibi olmaktan uzaklaşması."

Ünal, psikopatinin artmasındaki diğer sebeplerin ise inançların birey üzerindeki etkisinin ve bireydeki düzen ile nizam fikrinin kaybolması olduğunu aktardı.

İnsanın kalbinde muhafaza etmesi gereken en önemli duygunun iyilik ve merhamet olduğuna işaret eden Ünal, "İyilik ve merhamet duygusunu besleyen ise bizim aidiyetimiz. Annemize, babamıza, ailemize, şehrimize duyduğumuz sevgi. Sılamıza duyduğumuz özlem. Kahramanmaraş bizim yurdumuz. Onu çok seviyoruz, sevmeliyiz. Çünkü insan sılasını kaybederse, herşeyini kaybeder. Yabancılaşmış ve sılasını kaybetmiş insan olmak istemiyoruz. Tanıtım günlerinin bu yüzden çok önemli oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Ünal, gelecek sene Kahramanmaraş Tanıtım Günleri'ni İstanbul'da da yapacaklarını vurguladı.

Vali Vahdettin Özkan da Kahramanmaraş tanıtım günlerinin şehrin güzelliklerini tanıtması bakımından önemli olduğuna işaret ederek, tüm Ankaralıları etkinliğe davet etti.

"Bugün gündemimiz Kahramanmaraş"

Açılış konuşmalarından sonra Mahir Ünal'a basın mensupları af teklifi ve yerel seçimler yapılması konuşulan ittifaka ilişkin sorular yöneltti.

Ünal, ittifak konusunda ilişkin, "Bugün gündemimiz Kahramanmaraş, Türkiye değil, Kahramanmaraş gündemini konuşalım. Gerekli açıklamalar yapıldı. Sayın Genel Başkanlar da görüşmelerini gerçekleştirdikten sonra bu konu da hem sözcü düzeyinde hem de diğer düzeyde açıklamalar yapılır. Şu anda bu konularla ilgili gündemde konuşulan konuların dışında bir şey söylemek doğru olmaz." dedi.

Af teklifine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Ünal, AK Parti'nin bu konuda görüşü belli olduğunu, süreç içinde Meclis'e geldikten sonra Başkanvekilleri ya da Genel Başkan düzeyinde bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman göstereceğini kaydetti.

Açılışın ardından Ünal, stantları gezerek, esnafla sohbet etti ziyaretçilere Maraş dondurması ikram etti.

Etkinliğe Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi