Afşin'de "Al Götür, Oyna Getir" Projesi

-Bu Projeyi Çocuklar Çok Sevdi

Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan “Al Götür Oyna Getir” isimli projeyle 25 bin 700 çocuk, uzmanlar eşliğinde oyun oynama fırsatı bulacak.

Afşin Belediyesi, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin SODES kapsamında ortaklaşa hazırladığı proje, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklendi. Proje kapsamında Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin binasında oyuncak odası oluşturuldu. Oyuncak odasında yaklaşık 25 bin adet çeşitli oyuncaklar alındı. Çocuklar buraya gelerek istediği oyuncağı alıp, evine götürebilecek.

-Oyuncak Odası’nın Açılışını Çocuklar Yaptı

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ın da katıldığı açılış töreninde oyuncak odasının açılışını küçük çocuklar yaptı.

Açılış programında konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Samanyolu Derneği’mizin Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafında hibe edilen SODES projesinin açılış töreni için burada bulunuyoruz. Eğer biz ülke olarak gelişmek istiyorsak ki bunu istiyoruz, sivil toplum kuruluşlarımızı daha çok eğitim, spor, sanat ve kültür alanından daha etkin hale getirmemiz lazım. Bunun gibi güzel projelerin daha çok yapılması için sivil toplum kuruluşlarımızı bizimde desteklememiz gerekiyor. Samanyolu Derneği projesiyle birlikte ilçemize güzel bir örnek oluyor. Derneğimizin yöneticilerine ve projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel projelerin örneklerinin artarak devam etmesini diliyorum. “ dedi.

Proje sorumlusu İsmail Çöllü, yaptığı açıklamada, hazırladıkları projeyle maddi durumu yetersiz örgün eğitime devam eden 25 bin 700 çocuğa oyun oynarken öğrenmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Çöllü proje hakkında şunları kaydetti:

“Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının SODES kapsamında desteklen “Al götür oyna getir” projesini hayata geçirdik. Hedefimiz 25 bin öğrenciye ulaşmak. Şuanda bin öğrenci bu projeden faydalanıyor. Samanyolu Kültür ve Dayanışma Derneği adı altında “Al götür oyna getir” projesi Ağustos ayında bitecek ama biz bu projeyi devam ettireceğiz. Bu proje sayesinde burada bulunan oyuncakları öğrenciler beğendikleri oyuncakları alıyorlar evlerinde oyuncaklarla oynadıktan sonra bir süre sonra tekrar geri getiriyorlar. Ayrıca çocuklarımızın evlerinde bulunan eski oyuncakları ve çocukların oynamadığı oyuncakları getirebilirler. Bu şekilde oyuncaklar çocuklarımızın ellerinde devir dayım etmiş olacak. Bu projeyle 25 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sayede çocuklarımızın bilinçli bir şekilde oynamasını ve kendisini geliştirme fırsatını yakalayacak. Burada beş tanede eğitim öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimiz belli sürelerde gelip oyuncaklar nasıl oynatılır oyuncaklarla nasıl kendisini geliştirir gibi bilgileri çocuklarımıza aktaracaklar. “

 

Açılış programı ardından Samanyolu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, projeye katkısı bulunan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’a, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’a, Afşin Milli Eğitim Müdürü  Yasin Fırat’a plaket verildi.

Editör: Haber Merkezi