Hz. Ebubekir Camii’nde Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencilere “Cemaatle Namazını Kıl, Ödülünü Al” isimli yarışma başlatıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor.
 
Afşin Hz. Ebubekir Camiinde farklı bir uygulama başlatıldı. Afşin İlçe Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur’an Kurslarına gelen öğrenciler arasında Cemaatle Namaz Kılma yarışı başlatıldı. Yaklaşık 90 öğrencinin bulunduğu kursta dereceye giren öğrencilere hediyeleri düzenlenen törenle verildi.
Camilerin dolup taştığını kaydeden Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Okullarımızın tatil olmasıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de yaz kuran kurslarımız açılıyor. Bizlerde tüm camilerimizde ve uygun olan yerlerde kuran kurslarımızı açtık ve halkımızda kurslarımıza çok büyük ilgisi var, camilerimiz dolup dolup taşıyor. Kuran kursu hocalarımız yetmiyor halkımızın yoğun talebi karşısında emekli İmam Hatip öğretmenlerimizden yardım alıyoruz. Hz. Ebubekir Camiinde emekli öğretmenlerimizden yardımlarını alarak çocuklarımıza kuran kursu eğitimi veriliyor. Ayrıca Afşin’de yatılı yaz kuran kursu açtık. 250 öğrencimizi yaz dönemi boyunca hem eğlendirdik hem de Kur’an-ı Kerim’i öğretiyoruz.” dedi.
Namazı teşvik etmek için böyle güzel bir uygulama başladığını kaydeden Müftü Yıldırım, “Hz. Ebubekir Camiinde çocuklarımızı biraz daha namaza teşvik etmek için, cemaatle namaz kılmaları için bir kampanya başlatılırdı. Kampanya kapsamında en çok cemaate katılıp namaza kılarsa o kişiler tespit edilerek  ödüllendirilecek. Bu kampanyaya çocuklarımızda yoğun bir şekilde ilgi gösterdiler. Çocuklarımızın beş tanesi hiçbir vakti kaybetmeden, kaçırmadan namaza geldi. çocuklarımıza fazla yüklenmemek için onların ödüllerini de şimdiden vermek istedik. Namaz vakitlerini aksatmadan gelen beş öğrencimize Mp4 hediye edeceğiz. Diğer öğrencilerimize de Mp3 hediye edeceğiz. Aslında çocuklarımıza vermek istediğimiz ödülümüz daha farklıydı ama bizler daha da genele yaymak için ve daha çok çocuğumuzu sevindirmek için böyle bir ödülü tercih ettik. İnşallah bu camimizde başlatılan kampanya diğer camilerimizde kuran kursu eğitimi gören çocuklarımıza örnek olur. “ açıklamasında bulundu.
Hz. Ebubekir Camii İmam Hatibi Ahmet Bülbül ve  Muttalip Terzi ise, böyle bir kampanyayla küçük yaştaki çocuklara namazı teşvik etmek olduğunu söyledi.
 
Konuşmalar ardından hafta boyunca sürekli cemaatle namaz kılan öğrencilere ödül verildi.
Editör: Haber Merkezi