Elbistan'da elektrik dağıtımı yapan şirket tarafından yaptırılan yenileme çalışmalarının ardından boşta kalan yüksek gerilim direği, üzerinde leylek yuvası bulunduğu için yerinde bırakıldı.
Her yıl bahar ayı ile birlikte Elbistan’a gelen ve yüksek gerilim direği üzerindeki yuvasına yerleşen leylekler, yüksek gerilim direklerinin yenilenmesi nedeniyle yuvaları bozulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar.
1996 yılından bu zamana kadar yüksek gerilim direği üzerinde yer alan leylek yuvası, müteahhit firmanın yaptığı yenileme çalışmasının ardından boşta kalan ve sökülmesi gereken direk üzerinde kaldı. Leylek yuvasının bozulmasına gönlü razı olmayan müteahhit, yüksek gerilim direğinin parasını ödemesine rağmen, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki direği sökmekten vazgeçti.
Elektrik dağıtımı yapan AKEDAŞ firmasında görevli elektrik arıza ekibindeki 30 personel, el birliği ile yuvanın bozulan kısımlarını tamir ederek, leylek yuvasını Türk Bayrağı ile süsledi. Göç ederek yuvaya gelen leylek yuvasını bıraktığı yerde bulurken, çalışanlar ise; “Direk yenileme çalışmalarının ardından aslında yuva bulunan direğin kaldırılması gerekiyordu. Ancak, müteahhit üstünde leylek yuvası bulunduğu için direği sökmekten vazgeçti. Şuanda direğin üzerinde kablo bağlantısı yok. Sadece leylek yuvasına ev sahipliği yapıyor. Bizler de leyleğin gelişini kutlamak amacıyla küçük bakımlar yaptık ve hemen altına Türk Bayrağı astık. Bu yuvaya elimizden geldiği kadar sahip çıkacağız” dediler.
Editör: Haber Merkezi