Bosna Hersek'ten Eshab-ı Kehf'e Ziyaret

 

Bosna Hersek'te savaş dönemindeki 7.Müslüman Tugayı'nın komutanı General Halil Brzina, Eshab-ı Kehf Küliyesi'ni ziyaret etti.

Bosna Hersek'ten bir grupla geldiği Türkiye'de, Malatya'nın Darende ilçesindeki Somuncu Baba Türbesi'ni ziyaret eden General Brzina, daha sonra Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne geldi.

General Brzina ve beraberindekilere, Afşin Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ve Afşin Belediyesi Rehberi Ramazan Kıraç eşlik etti.

Külliyeyi gezen General Brzina, ziyaret sonrasında, yaptığı açıklamada, "Ayetler ve deliller Eshab-ı Kehf'in burada olduğunu işaret ediyor" dedi.

Eshab-ı Kehf'te manevi havayı hissettiklerini belirten Brzina, Türkiye'ye gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Manevi duygular böyle sözlerle anlatılmaz, kalpten hissedilir. Türkiye'ye geldik. Darende’de Somuncu Baba Külliyesi'ni ve sevgili arkadaşımız Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş'i ziyaret ettik. Daha sonra Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne geldik" diye konuştu.

Ashab-ı Kehf'in Afşin'de olduğuna dair hiç bir şüphesi olmadığını, Kur'an-ı Kerim'de Eshab-ı Kehf hakkında geçen ayetleri bildiğini ifade eden Brzina, şunları kaydetti:

"Bütün gördüğüm işaretler ve deliller burayı gösteriyor. İnşallah Eshab-ı Kehf'te yatanlar doğrulara nasıl baktılarsa bizler de öyle bakarız. Burayı iyi anlamak gerekiyor. Böyle bir güzel ve manevi mekana gelmekten bir kez daha mutluluk duydum."

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can da ziyaret anısına General Brzina'ya Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin gravür tablosu hediye etti.

Heyet, ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

 

Editör: Haber Merkezi