Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Özberk ve yönetim kurulu üyeleri Afşin’de “Parçalanmış Aile İstemiyoruz” diyerek bildiri dağıttı.

Afşin Hükümet Konağı’nın önünde bildiri dağıtan sendika, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eş durumu atamalarını kaldırmasına tepki gösterdiler.

 

Sendika tarafından dağıtılan bildiride şunlara yer verildi:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl yaptığı özür grubu atamalarında; eş durumu, sağlık nedenleriyle  özür grubu ataması bekleyen on binlerce öğretmen hüsrana uğramışlardır. 4-+4+4 eğitim sistemi ile sınıf öğretmenlerinin beşte biri norm kadrosu fazlası durumuna düşmüşlerdir; Alt yapısı hazır olmayan bir sistemi getirip dayatma ile sınıf öğretmenleri arkadaşlarımız norm kadrosu fazlası durumuna düşürülmüş mağdur edilmişlerdir. Bir mağduriyeti çözerken başka mağduriyetler ortaya çıkarmak o sorunun çözüldüğü anlamına gelmez. Oysaki sendikamız tarafından 1+5+3+4 şeklinde görüş beyan edilmiştir. Bizin önerdiğimiz sistem kabul edilmiş olsaydı hiçbir arkadaşımız mağdur olmayacak, eşlerinden, çocuklarından ayrı kalmayacaktı. İktidar sahipleri şahsi menfaatlerini düşünerek kendisine yakın sendika ile birlikte bu eğitim sistemini bizlere dikte etmiştir. Bu eğitim sistemine ne alt yapı hazır, ne kendileri hazır, nede eğitimciler hazırdır. Oldubittiye getirilerek, yapılmış bir eğitim sistemidir. Norm kadrosu fazla olmayacak diyenlerin yüzleri şimdi kızarıyor mu? Eğitim çalışanlarını mağdur edenler, eğitimcilerin karşısına çıkıp bu sistemi rahatlıkla savunabilecekler mi? Biz biliyoruz ki bunların ne yüzü kızarır ne de utanma duyguları vardır Bunlar topu taca atmasını severler. Bir inat uğruna onbinlerce öğretmeni mağdur edecek kadar kindar insanlardır.

Tüm uyarı, eylem ve önerilerimize rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı özür grubu atamalarında yaşanan sorunları çözüme kavuşturmamış, adım atmamış, yaşanan sorunları daha da derinleştirmiştir. Özür grubu atamalarının yarattığı sorunlar ve kamuoyunu ciddi anlamda meşgul etmesi sonucunda konunun Başbakanca iletildiği ve bugün konuda, Başbakan tarafından özür grubu ataması mağdurlarına bir "müjde" verebileceği iddia edilmektedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; öğretmenler "müjde" değil, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gasp edilen haklarını eksiksiz olarak geri istemektedir. Öğretmenleri önce mağdur edip, sonra kurtarıcı rolüne soyunmak büyük bir aldatmacadır* Özür grubu mağduru öğretmenler, eş durumu, sağlık ve eğitim özründen geçmişte hangi haklara sahipler ise, bugün de aynı haklara sahip olmak istemektedirler.

Bugün eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların büyük bir bölümünün sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı ve 10 yıldır devleti yöneten iktidar zihniyetidir. Eğitimde her bakan değiştiğinde politikalar değişmiş, ancak göreve gelen bütün bakanlar eğitim çalışanlarının kazanılmış haklarım gasp etmek konusunda birbiri ile yarışmışlardır. Eğitim yazboz tahtası olmayacak kadar önemlidir.

Günümüzde öğretmenlerimizi itibarsızlaştırma çalışmaları son hızla devam etmektedir. İktidara sahip olan kişiler söylem ve demeçleri ile eğitim çalışanlarını rencide etmekte, toplum nezdinde küçük düşürmektedirler. Eğitimcilere karşı yapılan psikolojik baskı ve itibarsızlaştırma faaliyetlerinden vazgeçip yeniden itibarlarının iadesinin verilmesini bekliyoruz,

Türk Eğitim Sen olarak, bugüne kadar uygulanan yanlış politikalar sonucunda mağdur olan eğitimcilerden özür dilenmesini ve özür grubu atamalarında yaşanan hak gasplarının sona erdirilmesini ve hiçbir öğretmenimizin daha fazla mağdur edilmemesini talep ediyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi