Soma’da yaşanan ve 301 madencinin ölümü ile sonuçlanan maden kazası sonrası Maden-İş Sendikası tarafından düzenlenen mitinge binlerce madenci katıldı. Elbistan ve Afşin’den ise 50 sendika üyesi Soma’daki mitinge destek verdi.

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “Taşeronlaşmanın önüne geçilmez ise bu kazaların önü arkası kesilmez” görüşünü aktardı.

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi tarafından Soma’da düzenlenen kamulaştırma mitingine destek verildi. İşçiler Soma'yı özelleştirmeye karşı ‘kamulaştırma’ sloganları ile sokakları inletirken, mitinge Türkiye'nin dört bir yanından büyük bir katılım oldu. Mitinge sivil toplum örgütleri, bazı partiler, sendikalar ve Soma halkı destek verdi.  
Mitingle ilgili bir değerlendirme yapan Maden-İş Sendikası Şube başkanı Adil Bölükbaşı, “Buradan 50 kişilik grupla Soma’ya hareket ettik. Büyük bir kalabalıkla mitingi gerçekleştirdik. Ancak daha düne kadar madencilik ve taşeronlaşma konusunda ahkâm kesenlerin, işçilerin tepkilerini bile gündeme getiremediklerini gördük. İşçilerin haykırışını birkaç televizyon kanalı vatandaşlara aktardı. Buradan sormak istiyorum 301 madenci ne çabuk unutuldu? Herkes her şeyi konuşuyordu, insanlar ne çabuk sustu?” diye konuştu.   

Taşeronlaşmanın sürdüğü sürece bu olayların önünün alınamayacağını anlatan Bölükbaşı şunları kaydetti:

“Taşeronlaşmaya karşıyız. Taşeronlaşma devam ettiği sürece bizler bu acıları sık sık hatırlarız.  Devlet bu sistemin önüne geçmelidir. Öte yandan Soma’da yalnızca taşeron firmanın elemanları mı suçlu? Hangi kamu görevlisinin ihmali varsa devlet bunu da değerlendirmeli ve ihmali olanlara gereken cezayı vermelidir” 
Editör: Haber Merkezi