Dünya Madenciler Günü dolayısı ile açıklama yapan Maden-İş sendikası Elbistan şubesi başkanı Adil Bölükbaşı enerji havzasındaki özelleştirme kararlı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AEL kömür işletmesindeki maden emekçilerinin madenciler gününü kutlayan Bölükbaşı, “Maden dediğimiz zaman ölüm geliyor aklımıza, Öncelikle Elbistan,Soma ve Ermekte hayatını kaybeden madenci kardeşlerimizi Rahmetle anıyor Ailelerine sabır diliyorum, inşallah bundan sonraki sürecimizde böyle kazalar olmaz” dedi.

Son günlerdeki özelleştirme konusunda enerji havzasında çalkalanma olduğunu belirten bölükbaşı, “3-4 yıl içinde işletmemizi düzelttik, güzel yerlere getirdik ama arkada bir sıkıntımız var. Başımızda bir sıkıntı var.Bir ERG firmasının 20 yıllık mücadelesi var. Bu sistemde davayı kazanmış olabilir, ama devir oldu mu, olmadı mı? çalışmamız var.. Bizim işletmemiz yarın devredecekmiş gibi sistemli çalışıyorlar. Nedir bunun amacı; işletmemizde mühendis arkadaşlarımızı işçilerimizi, memurlarımızı güvenlik altında koruyacağız diyor işletme müdürümüz. Bunu işletme müdürümüz bizzat söylüyor. O talimatla bugün devreder gibi bir çalışmamız var, bunu inkar etmiyoruz. Ama hiç vermeyeceğiz gibi de mücadele ediyoruz. Bu işletme verilmez diyoruz. Biz bu işletmeyi Çöllolar gibi, Ermenek gibi, Soma gibi özel sektöre teslim edip cinayetler mezarı yapmayalım diyoruz. Biz eylem niyetinde değiliz, biz masada olayı çözeceğiz. Siyasetçimizle, müdürümüzle, genel müdürümüzle bunu masada konuşarak çalışmakta olan kardeşlerimizi nasıl kurtaracağız, bunun hesabını yapmak zorundayız. Gidiyor mu? neye mal olursa olsun mücadele edeceğiz. Sendika olarak her zaman işçinin yanındayız, ama biz kalkıp bugün eylem desek neye dayanıp eylem yapacağız? İşletme müdürüm diyorki evet bir çalışma var Ben sendika başkanı olarak bende söylüyorum bir çalışma var. Bunun gizliliği yok zaten.



ŞARTLARI YERİNE GETİRİRLERSE SATILACAK

Evet satılacak ama kriterleri şartları yerine getiririrlerse alabilecekler. Bizde sendika olarak işçimizi ve memurumuzu kurtarma hesabını yapıyoruz. Önümüzdeki süreci bizde görmüyoruz. Biz buradayız gitmeyeceğiz çalışan kardeşler buradadır”diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi