Bölgenin en büyük oteli olma özeliğini taşıyan 3 yıldızlı Royal Otel ve Restaurant düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Pınarbaşı Mahallesi, Otogar Karşısında hizmet verecek olan Royal Otel ve Restaurant’ın açılış törenine Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Afşin Belediye Başkanvekili Ünal Peköz, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Afşin’in önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere geleceğini kaydeden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, “Allah'a şükürler olsun ülkemizin dört bir tarafında yeni müessesler kuruluyor , ülkemiz gün geçtikçe gelişerek büyümeye devam ediyor. Bugün Türkiye olarak ekonomik hacmimiz 800 milyar TL ye yükseldi. Şuanda dünyanın 16. büyük, Avrupa'nın ise 8. büyük ekonomisine sahibiz. Ülkemizde son 12 yıldan buyana yapılan yatırımlardan Kahramanmaraş'ta nasibini aldı ve sanayi şehri haline geldi. Afşin’imizde bu noktada termik santralleriyle enerji havzası konumunda.  İnşallah önümüzdeki zamanlarda Afşin çok daha iyi bir konuma gelecek. Afşin'imizde otelin bulunmaması çok büyük bir eksiklikti. Afşin'imizin çok büyük bir turizm potansiyeli var. Bizim Eshab-ı Kehf gibi bir mekânımız var.” dedi.
“Bir ve beraber olmalıyız”
Bir ve beraber olmalıyız diyen Güvenç, “Şuanda çevremiz ateş çemberi durumunda, Ukrayna'da çok büyük olaylar oluyor, son günlerde Irak’ta yaşanan olayları hep birlikte izliyoruz ve oradaki İŞİD örgütünün rehin aldıkları vatandaşlarımızın bir an evvel kurtarılması için temaslarda bulunuyoruz. Huzur bölgesi haline gelen ülkemizde birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde son iki yıldır şehit haberi gelmemekte. inşallah önümüzdeki süreç içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimi var. ilk defa millet olarak cumhurbaşkanımızı halk seçecek ve bu kritik dönemi atlattıktan sonra yolumuza devam edeceğiz. ülke olarak büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz. “ diye konuştu.
“Afşin’in en büyük eksikliklerinden bir tanesi giderildi”
Afşin’in büyük eksikliği giderildi diyen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Ticaret Odası Başkanı olarak bir insanın en çok sevindirdiği durum özellikle müteşebbislerimizin ilçemizin önemli eksiklilerinin giderildiği zamanlardır. Ticaret Odası başkanı olarak en çok duygulandığım anlardan birini yaşamaktayım. Bugünde Afşin'imizin en önemli eksikliklerinden bir tanesini gideriyoruz ve otel açılışımızı gerçekleştirdik. İnşallah bu güzel gelişme Afşin'in faydasına olur. Bir şehrin gelişmesinde turizmin çok büyük önemi vardır. Bizlerde Kahramanmaraş'ın bir turizm kenti olması için gayretlerde bulunuyoruz. Bizim en büyük sermayemiz Eshab-ı Kehf ve buraya çok güzel yatırımlar yapıldı. Yalnız buraya ziyaret için gelen insanların konaklaması noktasında büyük bir sıkıntı yaşamaktaydılar. Şuanda böyle bir sıkıntımız kalmadı. İnşallah Eshab-ı Kehf'imizi ziyaret eden misafirlerimiz bu otelimizde konaklayacaklar. Bu güzel eseri hayata geçiren girişimcimiz Mehmet Karakız'a ayriyeten teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.
Konuşmalar ardından 220 yataklı, 3 yıldızlı Royal Otel ve Restaurant hizmete açıldı.
Editör: Haber Merkezi