AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Veli Böke, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu deprem sonrası Afşin’e ziyaretleri sırasında kendisinden kalıcı çarşı sözü aldık” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Afşin’e ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Veli Böke; “TOBB Başkanımız, saygıdeğer abim Rıfat Hisarcıklıoğlu'nu Afşin'imizde misafir ettik. Sağ olsunlar elleri boş gelmedi. İlk olarak, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç'ı arayarak Elbistan'da kurduğumuz ‘Konteynır Çarşı’nın bir benzerini de Afşin Konteynır Kentin yanına yapma taahhüdünü aldık. Ayrıca, TOBB ve TESK işbirliğinde bir kalıcı çarşı yapma sözünü verdiler. Hemşerilerim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kayseri’den 123 tır yardım malzemesi geldiğini belirten Böke; “Depremin gizli kahramanları: Heyette bulunan Kayseri Ticaret Odası Başkanımız Ömer Gülsoy ve Kayseri Sanayi Odası Başkanımız Mehmet Büyüksimitçi abilerim ve Kayseri Belediyeleri... Depremin özellikle ilk haftasındaki Afşin'imize olan yoğun destelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Kahramanmaraş'ımıza 600'de fazla tır yardım malzemesi gönderen Kayseri, bunlardan 123 tır yardım malzemesini sadece Afşin'imize gönderdiler” dedi.

Editör: Haber Merkezi