Hastaları ait kanların sevkiyatını ise bizzat Elbistan Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Sungur gerçekleştirdi. Konu ile ilgili olarak açıklamalard abulunan Sungur, hayatlarını diyaliz makinesine bağlı olarak sürdüren 17 böbrek hastasının kanlarının, doku grup ve tiplerinin belirlenerek, 'Ulusal Böbrek Nakli Bekleme Listesi'ne eklenmesi için bu hastalara ait kanları Kahramanmaraş Tıp Fakültesi Laboratuvarı'na götürdüklerini anlattı.
Bu kanlar burada ayrıştırma işleminden geçtikten sonra hastaların doku grup ve tipleri belirlenerek, ülke çapındaki listeye ekleneceğini kaydeden Sungur, hastalara umut olma yolundaki bu çalışmayı Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Doğan’ın katkılarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, hem kendisine, hem de diğer çalışanlara böbrek hastalarının teşekkürlerini sundu.
Elbistanlı böbrek hastaları da, “Kanlarımızın fakülteye götürülmesi bizim için deyim yerindeyse bir umuda yolculuk. İnşallah kayıt olduğumuz listede uygun böbrek en kısa sürede bulunur. Diyaliz makinesine bağlı olarak sürdürdüğümüz bu hayat umarız son bulur. Bizim her sıkıntımızla yakından ilgilenen dernek başkanımız Duran Sungur’a sonsuz teşekkürler ederiz” ifadesini kullandı.
Editör: Haber Merkezi