19 Eylül Gaziler Günü: Vali Kocatepe:
“ Biz Valilik Olarak 24 Saat Şehit Yakınıları ve Gazilerimize Hizmet Etmekteyiz”

 
Kahramanmaraş'ta 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.
Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, anıtıa çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Valisi Şükrü Kocatepe, törenin ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanlığı'ndan bir grup gaziyi makamında kabul etti.
Kocatepe, ziyarette yaptığı konuşmada, bağımsızlığımızı, devletin varlığını hürriyetimizi ve istiklalimizi gazilere ve şehitlerimize borçlu olunduğunu söyledi.
Gazi ve şehitlerin kendi kanlarıyla bu vatanı ve bugün ki refahımızı bizlere armağan ettiğini belirten Kocatepe, şunları kaydetti: "Bu bakımdan biz onlara sadece 19 Eylül Gaziler Günü'nde değil, her gün minnet ve şükran duygularımızı hissediyoruz. Devlet ve millet olarak gazilerimize her geçen gün verilen imkanlar artırılıyor. Biz valilik olarak 24 saat şehit yakınıları ve gazilerimize hizmet etmekteyiz. Bizler savaş istemayiz. 'Yurt sulh cihanda sulh' ilkesiyle kimsenin toprağında gözü olmadan kendi toprağımızda hür ve bağımsız huzur içerisinde yaşama arzısu içerisinde bir milletiz. İnşallah birlik ve beraberliğimiz dünya var oldukça devam eder."
Kocatepe, ülkenin diğer ülkeler önünde refah yönünden de başarıya ulaşması için herkesin elinden gelen çabayı göstereceğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi