MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Yıldız:
“Birlik ve beraberlik içerisinde Afşin Belediyesi’ni alacağız”
 
MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Yıldız, bu kapsamda Kaşanlı,Tatlar, Çomudüz, Büğet Köyleri ile Tatlar Kasabası’nda vatandaşlarla bir araya geldi.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’den Afşin Belediye Başkan Adayı olan Adem Yıldız, Kaşanlı,Tatlar, Çomudüz, Büğet Köyleri ile Tatlar Kasabası’nda vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşlarla görüş alış verişinde bulundu.
Birlik ve beraberlik içerisinde Afşin Belediyesi’ni alacaklarını kaydeden MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “Sizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğunuz sürece aşa, ekmeğe, işe muhtaç olan arkadaşlarımız kesinlikle iş sahibi olacaklar. Ben içinizden bir olarak bu sözü sizlere veriyorum.” dedi.
İşsizliği çözecek formülün kendisinde olduğunun altını çizen Yıldız, “Ben buraya sizlerden oy istemeye değil, komşu hakkını alamaya geldim. Çünkü ben sizlerin içinden biriyim, sizlerin sorununu bilen ve sizleri anlayabilen benim. Başkanımız bazı sorunlarda bahsetti, susuzluk sorunundan ve yol sorunundan. Herkes kendi kafasına göre bir şeyler konuşur. Ben sizlerin huzurunda bir kere daha söz veriyorum. Benim Büyüktatlarım, benim Kaşanlım, benim bölgemin insanı dururken burada, santralde başka bölgenin insanını çalıştırmam. Ben teşkilatımla birlikte ve bana verilen destekle o santrale gider kimlik kontrolü yaparak Afşinli haricinde kimse giremez derim. Sizlerin huzurunda buna yapacağıma dair söz veriyorum. Bizim bölgemizde işsizlik sorun bittiği zaman, bizim gençlerimiz iş sahibi olduğu zaman ondan sonra nerden işçi getirirlerse getirsinler. İnşallah sizlerin destekleriyle bu işsizliği çözecek, formülde var çarede var. Sizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğunuz sürece aşa, ekmeğe, işe muhtaç olan arkadaşlarımız kesinlikle iş sahibi olacaklar. Ben içinizden bir olarak bu sözü sizlere veriyorum. “ dedi.
-Okuyan öğrencilere burs verilecek”
Eğitim ve öğretime önem verdiklerini belirten Yıldız, “Büyüktatlar beldemize baktığımız zaman okuma oranı yüksek bir yer. Ama bu okuyan insanlarımız için benim ürettiğim bir projem var. Bilindiği üzere belediyeler burs veremiyor ama gerçekte ihtiyacı olan öğrencilere Afşin belediyesi bünyesinde bir sandık oluşturacağım. Bölge insanlarımızın devlet kapısına varıp, ne olursun bana burs ver diye yalvarmayacak. Biz kendi aramızda istişare ederek en az 500 öğrencimize karşılıksız burs vereceğiz. Bunu da inşallah bölgemize gelen firmalardan talep edeceğiz. Bizimde gençlerimizin okumasında katkısı olmasını gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:
“MHP belde başkanımız geçen dönemki genel seçimlerde verilen sözlerden bahsetti ve sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. Buradaki insanların yaşam tarzından haberleri yok, yol sorunundan haberleri yok, milletin sıkıntılarından haberleri yok. Buralar Afşin’in grup köyleridir. Onlar sizleri küstürdüler. Afşin yolunu gidiş geliş, 40 kilometre uzattılar. Daha önce Çoğulhan-Afşin arası 13 kilometreydi ama şuanda 27 kilometre. Afşin’in grup köyleri arasındaki mesafeyi uzattılar. En önemli konulardan biride ilçemizde sınavlarının yapılmamasıdır. Sizler sınav için, Kahramanmaraş’a, Elbistan’a veya Göksun’a gidiyorsunuz. Kendi ilçemizde bu sınav neden yapılmıyor bunu sizler neden sormuyorsunuz. Afşin bu kadar kötü bir yer mi. İlçemizin 84 bin nüfusu olacak ve insanlar sınava Afşin’de giremeyecek. Neneden böyle? Demek ki ilçe başkanında veya milletvekilleriyle bir sıkıntı var. Afşin silinmiş. İnsanlarımız araçlarını muayene ettirmek için Elbistan’a gidiyorlar. Bizim ilçemizde trafiğe kayıtlı araç sayısı 11 bin 400. Oysaki araç muayene istasyonunun kurulması için gereken araç sayısı 7 bin olması lazım. Bizim 11 bin 400 aracımız var U ve D plaka araç muayene istasyonumuz yok. Bütün yatırımlar bizden kaçırılıyor. Bir çok hizmet Afşin’in elinden alınarak başka yerlere götürüldü, örneğin organize sanayi bölgesi Elbistan- Nurhak arasına kuruldu, bölge hastanesi Karaelbistan’a kuruldu, gençlik spor merkezi Elbistan’a kuruldu. Yani birçok hizmet başka yere götürüldü. Bizim orman müdürlüğümüz Elbistan’a gitti orada bir tane çam ağacı olmamasına rağmen. Afşin’de 124 adet kadastro davası var, Elbistan’da 24 adet var, Göksun’da 14 tane var, kadastro mahkemesini de aldılar oraya götürdüler”


 
 
Editör: Haber Merkezi