Kahramanmaraş’ın büyük şehir olması nedeniyle kapatılacak olan Afşin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin son encümen seçimi yapıldı. Birlik encümen üyeliğine İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Öner, Yemliha Böke ile Köy Muhtarları Fatih Arslan ve Kürşat Ardıç seçildi.
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan Başkanlığı’nda gerçekleşen seçimlere İl Genel Meclis Üyeleri, Ömer Kösebalaban, Ahmet Canpolat, Yemliha Böke, Hulusi Ataç, Süleyman Öner ile 46 köy muhtarı katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Büyük şehir yasasıyla birlikte köylere hizmet götürme birliği seçimlerle birlikte bitecek. Köylere hizmet götürme birlikleri benim bulunduğum ilçelerde köylerimizin altyapısı konusunda büyük hizmetler vermişlerdir. Afşin’de 5 yıllık görev süresince sizlerle hep birlikte bu hizmeti vermeye çalıştık. Afşin’de bulunan 46 köyümüze aynı hizmeti ve çabayı adaletli bir şekilde götürmeye çalıştık. Devletimizin göndermiş olduğu maddi kaynakları köylerimize birlik yönetimimizle birlikte götürmeye çalıştık. Bu kaynaklar Köy-des ve il özel idaremizden, DOAĞKA gibi değişik proje kaynaklarından sağlandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum katkılarınız çok büyük. Çünkü bizler doğru ve düzgün işler ortaya koyuyorsak hem il genel meclis üyelerimizin katkısıyla hem de birlik üyesi muhtarlarımızın katkısıyla bunu gerçekleştiriyoruz. Mümkün olduğu kadar adil dağıtma çabası içerisindeyiz. Aşağı yukarı 10 yıldır köylere hizmet götürme birliği bu hizmeti veriyor ve Büyük şehir yasasıyla birlikte köylere hizmet götürme birliği seçimlerle birlikte bitecek. Olağan üstü bir durum olmazsa bir daha köylere hizmet götürme birliğinin seçimi yapılmayacak.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Arıcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Köylerimizde 7-8 sene önce başlanan Köy-Des kanalıyla köylerimizin altyapısını yapıyoruz ve çok büyük kanalizasyon projeleri icra ediyoruz. Artık yavaş yavaş köylerimizde kilit parke çalışmaları yapılıyor. Bu projelerle köylerimiz daha imarlı ve yaşanabilir hale geliyor. İlçe merkezinde ve beldelerimizde yaşayan vatandaşlarımız kadar köylerimizde yaşayan vatandaşlarımız bu haklara sahip. Bizler bunun gayret ve çabası içerisindeyiz. Bundan sonra büyük şehir yasayla birlikte Kahramanmaraş’ın birer mahallesi konumunda olacak köylerimiz ve ilçe belediyemiz bundan sonra hizmetleri daha ileri götürecektir.”
Konuşmalar sonrası birlik seçimlere geçildi. Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne İl Genel Meclis Üyeleri Yemliha Böke, Hulusi Ataç, Süleyman Öner, Hüyüklü Köyü Muhtarı Fatih Arslan, Alimpınar Köyü Muhtarı Kürşat Ardıç, Ördek Köyü Muhtarı Vahittin Erçetin ve Çomudüz Köyü Muhtarı Keyfo Davutoğlu aday oldu. Aday belirleme sonrası Kaymakam Arıcan’ın başkanlığındaki köylere hizmet götürme birliğinin yönetimi gizli oyla seçildi.
46 muhtar, 4 İl Genel Meclis ve Afşin Kaymakamının oy kullandığı seçimlerde İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Öner 33 oy, Yemliha Böke 30 oy, alarak seçilirken, muhtarlardan ise, Hüyüklü Köyü Muhtarı Fatih Arslan 37 oy, Alimpınar Köyü Muhtarı Kürşat Ardıç 25 oyla seçildiler. Hulusi Ataç 25 oy, Ördek Köyü Muhtarı Vahittin Erçetin 7 oy ve Çomudüz Köyü Muhtarı Keyfo Davutoğlu 17 oy aldı.
Diğer taraftan görevlerini başarıyla sürdüren İlçe Özel İdaresi Müdürü Ömer Konak ve Yunus Karabulut’a başarı belgesi verildi. Başarı belgesini İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Kösebalaban ve Ahmet Canpolat takdim etti.
Editör: Haber Merkezi