Türkiye Sigorta Birliği, 1 Ocak 2017 itibariyle yürürlüğe giren Bireysel Emeklilikte Otomatik Katılım hakkında TOBB işbirliği ile çeşitli illerde düzenlediği bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. 
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıda, Bireysel Emeklilikte Otomatik Katılım işveren çerçevesinde değerlendirildi. Toplantıya Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.
Türkiye Sigorta Birliği, Hazine Müsteşarlığı, Emeklilik Gözetim Merkezi yetkililerinin yer aldığı toplantıda dinleyicilere öncelikle 2003 yılında başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi’nin 13 yılda sağladığı gelişmeler anlatıldı. Otomatik Katılım’la sistemde sağlanacak ivme ile ülkemizdeki Otomatik Katılım uygulaması hakkında bilgi verildi. Otomatik Katılım’ın işverenlere ve çalışanlara sağlayacağı faydalar ve sistemin neden gerekli olduğu aktarıldı. Türkiye Sigorta Birliği, Hazine Müsteşarlığı ve Emeklilik Gözetim Merkezi yöneticileri yaptıkları sunumların ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin sorularını yanıtlandı.

Editör: Haber Merkezi