Dr. Mustafa Naci Canbay: "Bir ünite kanla 3 ayrı kişi kurtarılabilir"
Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mustafa Naci Canbay, kan vermenin önemine değinerek, "Bir ünite kanla 3 ayrı kişi kurtarılabilir" dedi.
Türkiye'yi dolaşan Kızılay Tırı Afşin'e gelerek kan bağışı topladı.
1 Milyon Kan Bağışçısı Aranıyor' sloganıyla tüm Türkiye'yi gezen Kızılay Tırı, dün Afşin'de kan bağışı topladı. Kahramanmaraş Kızılay kan Merkezi, eski hükümet konağı yanına park edilen tırın kapakları açılarak vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunuldu.
Kan almanın önemine değinen Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mustafa Naci Canbay, "Kahramanmaraş Kızılay kan merkezi olarak tekrar Afşin'de kan bağışı toplamaya geldik. Toplamda 6 personelle kan bağışı toplamaktayız. Bugün Afşin'de duyarlı vatandaşlarımızın kan bağışlarını aldıktan sonra Göksun ilçemizde stant açarak orada da duyarlı vatandaşlarımızın kan bağışlarını kabul edeceğiz. Kahramanmaraş Kızılay Kan merkezi olarak kesinlikle her ay ilçelerimize uğrayıp kan bağışlarını toplamaktayız. Kan bağışının insan hayatında iki önemli yeri var. Birincisi hayat kurtarmak, bir ünite kanla üç ayrı hastanın hayatını kurtarabiliriz. Ayrıca bunun dışında kan bağışında bulunmak sağlık açısından da çok faydalı bir eylemdir. Kan vermek kalp krizi riskini azaltmakta, damar tıkanıklığı riskini azaltmaktadır. Kan bağışı veren vatandaşlarımız tekrar bizlere dönerek çok memnun kaldıklarını ve rahatladıklarını ifade etmekteler. Afşin'de şuana kadar 21 ünite kan bağışı oldu. İnşallah 100 ünite kan bağışı toplamayı hedefliyoruz. Kan üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Bütün duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz." dedi.
Editör: Haber Merkezi