Afşin Belediyesi, Eshab-ı Kehf'in adları olan ''Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş'' isimlerini koyan ailelere altın hediye etmeyi devam ettiriyor.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, çocuklarına ''7 Uyurlar''dan ''Mislina''nın adını koyan aileye altın hediye etti.

Afşin Belediye Meclisi'nin yaklaşık 3 yıl önce, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin tanıtımı amacıyla aldığı karar doğrultusunda, çocuklarına Eshab-ı Kehf'in adları olan ''Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş'' isimlerini koyan ailelere ''altın, hemşehrilik beratı ve isim madalyası'' verilmesi uygulaması devam ediyor.

Çocuklarına Eshab-ı Kehf hadisesinde ismi geçen “Mislina” adını veren Cuma-Gülay Ayar ailesini ziyaret ederek cumhuriyet altını hediye ettiler.

Yapılan ziyarette konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “2010 yılından buyana Afşin’de Eshab-ı Kehf isimlerini koyan ailelerimizi ziyaret edip çocukların isimleriyle ilgili dua ediyor ve çocuklarımıza birer altın hediye diyoruz. Bugün gene böyle bir programdayız, Mislina’mız dünyaya gelmiş, kendisine bu gelişten dolayı hoş geldin diyoruz, adının bu kadar güzel olması ve hatıralı bir isim olmasından dolayı kutluyoruz. Ailemizi de kutluyoruz. Afşin’imizde bu isimlerin çoğalması için bu gayreti sürdürüyoruz ve hemşerilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz. “ dedi.

Cuma-Gülay Ayar çifti de bu ismi öncelikle  Eshab-ı Kehf hadisesinden dolayı birde Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin tanıtımına katkı sağlamak için bu ismi koyduklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi